Sport

Upravni odbor lađara Neretve podnio ostavku – Slijedi Izborna skupština

udruga lađara neretve by metkovic-news.com

Priopćenje za javnost Upravnog odbora ULN prenosimo u cijelosti

Na sjednici Upravnog odbora Udruge lađara Neretve održanoj 3. svibnja 2015.godine, donesena je odluka da Upravni odbor podnese Skupštini Udruge OSTAVKU koja podrazumijeva prekid svih prava i obveza koje članstvo u ovom tijelu Udruge donosi.

Objašnjenje


Razrješenjem s dužnosti Predsjednika ULN Marka Marušića smatramo da je bitno narušena funkcionalnost u radu Udruge, budući da je navedeni svoje obveze obavljao krajnje savjesno i odgovorno. Gosp. Marušić je bio osovina Upravnog odbora koja je pokretala nas ostale članove, te iako smo u nekim stvarima imali različita mišljenja, u većini smo nalazili zajednički jezik, a sve gledajući isključivo korist i dobrobit Udruge.

Također, podnosimo ostavku Skupštini Udruge jer su nam nametnute dodatne financijske i organizacijske obveze zbog kojih bi, uz ostavku Predsjednika, znatno teže ostvarili prošlogodišnje rezultate, koje smatramo postignutim i minimalnim standardom.

Moramo istaknuti da je teško raditi u uvjetima u kojima se nađe većina članova Upravnog odbora, uz sveprisutan stav većine lađara da je Upravni odbor samo tijelo Udruge koje troši „njihove“ novce, i rade samo za sebe i svoju korist. Ne želimo nositi eventualne stigme prošlih mandatara, kada znamo i odgovorno tvrdimo da smo radili bez ikakvih naknada, trošeći svoje slobodno vrijeme, a sve za unaprjeđenje Udruge i Maratona lađa.

Najviše bole prozivke pojedinaca koji u pravilu ničim nisu pripomogli Udruzi, a ne žele niti preuzeti odgovornost za išta osim za prigovaranje iz gomile. Također je za istaknuti da većina Skupštinara nema nikakvog poimanja o kompleksnosti organizacije Maratona lađa, pa tako ni razumijevanja za eventualne greške ili neuspjehe Organizatora. Tako su skoro svakodnevne obveze, koje kulminiraju u danima prije Maratona, u pravilu popraćene prigovorima za svaku sitnicu, koje je najčešće teško predvidjeti ili u zadanom roku nemoguće riješiti. Nadalje, Skupština najčešće donoseći odluke ne razmišljajući o posljedicama istih. Slušajući članove Udruge stiče se dojam da je njima nešto nametnuto, a stvarno stanje je da zapravo bez članarine djeluju u jednoj od najaktivnijih udruga u Hrvatskoj, u kojoj čelni ljudi rade volonterski, koji provedu dane u razgovorima i pisanju dopisa da prikupe novce za proračun Udruge, u kojoj imaju besplatno lađu za sudjelovanje na Maratonu lađa, dok s druge strane ničim ne pridonose radu iste, odnosno uvijek očekuju ustupke. Za zapitati se.

Ovom prilikom želimo istaknuti da smo svjesni da ima propusta i sa strane Upravnog odbora, i ne bježimo od njih, ali isto tako morate znati da ti propusti nisu nastali namjerom, već najčešće pogrešnom procjenom ili pogreškom. Ali opet moramo reći da smatramo, s obzirom na uvjete i volonterski rad, da su ti propusti zanemarivi.

Cilj u ovome mandatu bio nam je da Maraton lađa pokušamo dignuti na jedan viši nivo. Ideja vodilja nam je bila iz godine u godinu podizati organizacijsku ljestvicu Maratona lađa na sve viši nivo uz smanjenje nepotrebnih rashoda i troškova, te sređivanje akata i dugoročnih ciljeva Udruge. Jednim dijelom smo to i uspjeli, ali u ovim okolnostima ne vidimo mogućnost ispunjenja našega cilja, te je zbog svega navedenog naša odluka da podnesemo Skupštini ostavku.

Ovim ne zatvaramo vrata za nama, niti „rušimo mostove“ za nama; svaki od nas biti će na raspolaganju budućim mandatarima svojim savjetom i iskustvom, te ćemo aktivno sudjelovati na Skupštini Udruge, gdje ćemo jednakom energijom nastaviti borbu za dobrobit naše zajedničke Udruge.

Upravni odbor ULN

Preneseno s www.metkovic-news.com

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci