Sport

Universitas prvak, samo čudo spašava Porto

Posljednje 22. kolo dalmatinskog drugoligaškog natjecanja igra se čak tri dana. U srijedu je svoje susrete odradio vodeći dvojac i dobili smo novog prvaka 2. HMNL-jug koji će u kvalifikacije za prvoligašku konkurenciju. To je splitski Universitas koji je zaključni susret dobio rezultatom 4:2 protiv druge, mlade momčadi Split Tommy. U isto vrijeme omiški Olmissum visoko je svladao Hajduk (8:2), međutim igrači trenera Ivice Osibova na kraju su zaostali jedan bod. Nakon prvih 20 minuta ovih susreta Omišani su bili prvi jer su tada vodili 5:0 dok je u Splitu bilo 1:1. U nastavku su studenti došli do velike pobjede i zasluženog slavlja te prema brojnim poznavateljima malonogometnih prilika u kvalifikacije ulaze kao glavni favoriti, suparnici su im Vinkovci i Jesenje. Universitas je u međusobnim susretima bio bolji od Olmissuma (pobjeda i remi) a kako su obje momčadi u nastavku natjecanja gostovale u Pločama, obje pobijedile, bolji dojam ostavili su splitski studenti. Ne samo zbog uvjerljivije pobjede već ukupne prezentacije.

Zanimljivost ovogodišnjeg izdanja drugoligaške konkurencije je svakako činjenica da su na kraju prva dva mjesta pripala debitantima, momčadima koje su tek ušle u ovu konkurenciju. Olmissum također zaslužuje pohvale, sigurno i oni imaju prvoligaški potencijal, organizacijski uzoran klub ali u jednom trenutku, u nastavku prvenstva, brzopleto su izgubili prednost od 4 boda.
Dakle, odluka o prvaku je prošlost, u subotu je na rasporedu jedan susret, bez rezultatskog značaja a u nedjelju se u isto vrijeme (20 sati) igraju tri susreta koja odlučuju o konačnim mjestima na začelju. Što se tiče posljednjeg mjesta o njemu odlučuju susreti u Splitu i Vodicama (Genius – Mejaši, Heroji 2007 – Porto Tolero). Naš Porto je u najnezgodnijoj situaciji, prije ovog susreta ima kao i Mejaši 18 bodova, bolju gol razliku ali slabiji je u međusobnim susretima. Za ostanak Pločanima treba pobjeda u Vodicama, a da u isto vrijeme Mejaši izgube ili remiziraju. Portu bi bio dovoljan i bod uz uvjet da Mejaši izgube od Geniusa. Sve je moguće, međutim realno gledajući samo čudo spašava Porto. Ipak, strpimo se do nedjelje navečer, a našim malonogometašima držimo palčeve.

Na gostovanju u Vodicama Porto najvjerojatnije neće biti kompletan, sastav će biti poznat uoči samog polaska. Kad bi se pregledali svi zapisnici ovosezonskih nastupa našeg drugoligaša teško da bi našli identičnu postavu na dva susreta.


RASPORED 22. KOLA 2. HMNL-jug: Split Tommy II – Universitas 2:4, Olmissum – Hajduk 8:2 (odigrano u srijedu), Jezera – Kijevo (subota) a u nedjelju s početkom u 20 sati Genius – Mejaši, Torcida – Murter, Heroji 2007 – Porto Tolero.

Tekst i fotografije pripremio Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci