Sport

UMJESTO JEDNOG DVA ORŠULIĆA: NK Jadran LP sa novim trenerom u novu sezonu

Mario Oršulić nije više trener Jadranaša s ušća Neretve. Zbog nemogućnosti daljnjeg usklađenja posla u banci i trenerskih obveza morao je odustati od plave klupe.

Uprava kluba iz Ploča zahvalila se Oršuliću za iznimne rezultate u prethodne nepune dvije sezone, a i njemu nije bilo svejedno odlučiti se za prekid suradnje. Između velike ljubavi prema nogometu i trenerskom pozivu presudio je ipak posao.

Na njegovo mjesto stiže Marin Oršulić, mladi 34-godišnji Kominjanin, Marijev sin, bivši profesionalni nogometaš, koji je nogometnu karijeru počeo u Jadranu LP. Marin se zapravo vraća na mjesto prvog trenera Pločana, gdje ga je zamijenio otac Mario nakon odlaska za sportskog direktora Intera iz Zaprešića.


Prije povratka na klupu Jadranaša Marin je bio jedan od pomoćnika Danijelu Pranjiću na Cipru. Marinu Oršuliću prvi pomoćnik bit će Goran Oršulić koji je bio pomoćnik i Mariju u jesenskoj polusezoni 3 HNL – jug, a zatim proljetnu odradio kao prvi trener Gusara iz Komina, člana 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske.

Umjesto jednog sada Pločani ponovo imaju dva Oršulića na klupi. Pod vodstvom novog starog trenera Jadranaši kreću s pripremama 12.srpnja. (jv)