Sport

UMAG KUĆI PJEVAJUĆI: Minimalan poraz Dalmatinki

U premijernom ovosezonskom nastupu pred domaćim navijačima rukometašice Dalmatinke upisale su minimalni poraz. Bolje od njih, za jedan pogodak, bile su rukometašice Umaga.

U novu sezonu Umag je ušao znatno jači nego prošle sezone dok se u sastavu domaćina osjetio manjak pripremnih susreta. Gošće su mirnije i koncentriranije krenule u nadmetanje, dok je kod Dalmatinki bila osjetna nervoza. Do 15. minute bilo je to izjednačeno nadigravanje (9:9), da bi u drugoj polovici prvog dijela gošće kažnjavale brojne tehničke pogreške Pločanki i do velikog odmora otišle na + 3 (14:17).


Nastavak je donio bolju igru domaćeg sastava pa u 41, minuti bilježimo prvo izjednačenje ( 20:20 ). Ravnopravno je bilo sve do 46. minute kada Lana Jarak donosi 23:23. Slijedi prazan hod domaćih igračica, nisu realizirale nekoliko sigurnih prigoda, što iskusnije gošće koriste i odlaze na 23:26. U posljednjih 10 minuta Umag ostaje bez pogotka, a igračice trenera Jerkovića postižu samo dva pogotka, uz nekoliko brzopletih promašaja što je značilo da bodovi odlaze u Umag.

Zaslužena pobjeda gošći, a domaće mogu žaliti za propuštenom prilikom osvajanja barem jednog boda.

– Čestitam Umagu na zasluženoj pobjedi, iskoristile su sve naše pogreške. Pohvalio bi svoje djevojke za prikazanu borbenost i htijenje, ako bude ovakav pristup u sljedećim domaćim nastupima teško će netko odnijeti bodove iz Ploča – kratki je osvrt domaćeg trenera Jerkovića. (jv)