Sport

U SUBOTU POČINJE PRVENSTVO Pločani spremno dočekuju Belišće

Nogometaši Jadran Luka Ploče odradili su 40-dnevne pripreme za jesenski dio prvenstva u novo formiranoj 2.nogometrnoj ligi.

Nova sezona donosi i nova iskušenja jer u ovom rangu natjecanja većina klubova su za Pločane nepoznanica. Tijekom priprema radilo se naporno, disciplinirano, proljevao se znoj sve da bi se što bolje i spreminje dočekao početak prvenstva.

Iz prošle sezone u redovima plavih sa ušća Neretve neće biti nekih igrača ali zato su tu drugi koji su pristupili momčadi. Inače tijekom priprema mnogo je igrača došlo na probu, a trener Darko Cvijanović i njegov savjetnik Mišo Krstičević su odlučili koga ostaviti u plavoj svlačionici.


Kroz pripreme i trenažni proces odigrali su i četiri pripreme utakmice sa stopostotnim učinkom, pobijedili su Zmaj (Makarska) 6:0, juniore Hajduka 3;1, Croatiu (Zmijavci) 2:0, te Uraniu (Baška Voda) 1:0, sa gol razlikom 12:1.

Sada s nestrpljenjem čekaju subotu i prvu utakmicu pred svojim gledateljima i vjernim Trlilulama u novom rangu natjecanja jer važno je dobro otvoriti sezonu.

Tandemu Krstičević – Cvijanović za prvenstvenu utrku konkurirat će: vratari – Antonio Katić, Leo Margan i Luka Vidojević, te igrači – Ivan Paponja, Nikola Marić, Ivano Čepo, Duje Manenica, Nikola Rodin, David Martić, Anđelo Kordić, Ivan Raič, Marin Romić, Mirko Marić, Antonio Raguž, Nikola Perić, Stipe Nikolac, Ivan Dulaj, Stanko Antunović, Duje Žderić, Filip Musa, Roko Vulikić, Ante Glavina, Leonardo Petrović, Antonio Jakir, Lucijano Lovrić (moguća posudba) uz još nekoliko juniora koje će stručni stožer koristiti po potrebi.

Utakmica 1.kola protiv Belišća igra se 20.kolovoza (subota) sa početkom u 17,30 sati.

Piše: G.Kulidžan