Sport

U SPOMEN – DAMIR KATIĆ: Sportska legenda naših Ploča

Damir i Maka

Danas se opraštamo s Damirom Katićem, nogometno – malonogometnom legendom naših Ploča.

Napustio nas je prerano, u 52.godini života. Od malih nogu zavolio je nogometnu loptu, bio joj privržen svim srcem do teške prometne nesreće 2002.godine. Povukao se tada sa sportskih zbivanja, međutim na Močvari, na Jadranovu i na parketu našeg Doma sportova često su se spominjale njegove majstorije i privrženost pločanskim bojama.

Ostat će nam u sjećanju kao vrsni znalac, meštar od velikog i malog baluna. Beskompromisan borac, velikog srca, ali prije svega tehničar par excellence. Omiljen među suigračima, bilo jadranašima ili portotolerovcima, karakterom i upornošću predvodio ih je u lijepim ali i manje lijepim trenucima. Bio je član jakog drugoligaškog Jadrana, jedan od nositelja prvoligaškog Porto Tolera, posebno mi je ostala u sjećanju njegova suradnja na travnjaku i parketu s Marinkom Peharom Makom. Bio je to dvojac za pamćenja, ali ništa na uštrb kolektiva, momčadi. Imao je stav, karakter na sportskom borilištu, uvijek prvi za svoje Ploče.


Otišao je prerano, na nama, Jadranu i Portu je da ga ne zaboravimo.

Damire, počivaj u miru.

Evo nekoliko slika i izvještaj iz SN iz 1992.godine koje sam na brzinu, u kratkom vremenu pronašao nakon što mi je Dino kasno sinoć javio tužnu vijest o Damirovoj smrti. (jv)