Sport

U POTRAZI ZA VRATAROM Poprilično prometno u pločanskom drugoligašu

Plavi sa ušća Neretve za sedam dana počinju s pripremama uz mnogo promjena u klubu.

Prozivku, sada drugoligaša Jadrana Luka Ploče, će obaviti strateg Darko Cvijanović gdje će nedostajati nekoliko igrača iz prošle sezone kada je osvojena titula prvaka trećeligaškog juga.

Prestanak s aktivnim igranjem najavio je dugogodišnji igrač i kapetan Dino Primorac, vratar Marin Topić je prešao u redove prvaka premier ligaša Zrinskog iz BiH, Mihovil Šutalo je otišao u redove Hrvatskog dragovoljca, Kristijan Stanić(?) nepoznata destinacija, dok Anđelo Kordić još nije donio konačnu odluku ostaje li ili ne.


Uz tri prinove Ivana Paponju, Roka Vulikića i Ivana Čepu Pločani su u potrazi i za vratarima jer i pričuvni vratar Mario Vukanović napustio je plave zbog odlaska na fakultet.

– U prvoj fazi priprema koje ćemo obaviti u cjelosti na glavnom i pomoćnom igralištu te po potrebi koristiti ušće Neretve i Baćinska jezera težit ćemo ka fizičkoj spremi svakog pojedinca. Do kraja priprema trebamo biti na posebno visokoj razini pripremljenosti jer ovaj novi rang natjecanja traži mnogo više ozbiljnosti u pristupu utakmici te odricanju – naglasio je Cvijanović te dodao:

Opuštenosti i neozbiljnost neću tolerirati, u potrazi smo za još nekoliko deficitarnih mjesta u momčadi, a pripremama ćemo priključiti i nekoliko nadarenih juniora. U planu je i odigravanje pet pripremnih utakmica do prvog kola koje je na rasporedu 20. kolovoza.

Piše: Branko Kulidžan