Sport

U Pločama u nedjelju derbi kola između Porto Tolera i Splita

Veliki derbi, i ne samo 16.kola, dalmatinskih malonogometnih drugoligaša igra se u nedjelju na ušću Neretve. Vodeći Porto Tolero dočekuje prvog pratitelja Split. Prednost od jednog boda imaju Pločani, njihov forte je i pobjeda u gostima u prvom dijelu natjecanja, međutim ovo je sada potpuno nova priča.


Iako je do kraja natjecanja još dosta bodova u igri, bod ili bodovi iz ovog derbija imaju višestruki značaj. Znaju to jedni i drugi, pa se može očekivati velika borba na parketu pločanskog Doma sportova.

Split dolazi igrački jači u odnosu na prvi dio, zbog žutih kartona trener domaćina Boris Malić Šure ne može računati na Žarku Viskovića.

-Sve je otvoreno, vjerujem da će to biti pravi derbi, uz dobro popunjene tribine. Imamo mi, ali imaju i oni svoju računicu, kad se sastaju takvi suparnici sva tri znaka su moguća, sitnice odlučuju. Opasni su u svakom pogledu, moramo biti koncentrirani i odlučni od početka do kraja ako želimo do svog cilja.

Zahtjevan ispit za sve nas, idemo pokazati što i koliko možemo, pružiti maksimum tako da na kraju nemamo što sebi zamjeriti – najavljuje trener Malić.

Početak derbija zakazan je za 16 sati, u nedjelju.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci