Sport

U organizaciji BK Metković održano 7. kolo XCZLD-a

U nedjelju 19. 02. 2023. godine u Vidu je održano 7. kolo XCZLD-a u organizaciji BK Metković. Na jednoj od najtežih staza lige, popularnoj Čamberici, sudjelovalo je 98 natjecatelja u seniorskoj, te 56 natjecatelja u dječjoj konkurenciji.


Kao i dosadašnjih godina ispred natjecatelja je bio zadatak savladati stazu dužine 27 kilometara i 700 mnv koja je zahtijevala izuzetnu fizičku spremu na svojim usponima, te tehničku spretnost i znanje na kamenitim singlovima. Kategorije žene 30+, žene 30-, ebike žene i U17 vozili su kraću dionicu staze u dužini od 21 km i 500 mnv.

Ukupni pobjednici utrke su Roko Fržop (BBK Orlov krug) u muškoj konkurenciji, te Dora Čičin-Šajn (BBK orlov krug) u ženskoj konkurenciji.

BK Metković je u susret utrci XCP Stipe Čamber premijerno organizirao i četverodnevni MTB razvojni kamp za djecu u kategorijama U13, U15 i U17 na kojem je sudjelovalo 20 djece iz Hrvatske i BiH. Pod palicom trenera Matije Kvasine, Amara Njemčevića, Roka Fržopa i Dalibora Talajića.

Polaznici kampa brusili su svoje tehničke vještine na stazama brda Predolac i na djelovima dječje staze u Vidu, dok su večernji sati bili rezervirani za interaktivne radionice na teme prehrane, treninga i priprema za utrku. Kamp je polučio odlične rezultate, a polaznici su uz učenje i usavršavanje svojih biciklističkih vještina imali priliku za zajednička druženja i upoznavanje.

Kamp je podržan od strane klubova XCZLD-a i HBS-a, te im se ovim putem zahvaljujemo. Plan za budućnost je da se ovaj kamp održava svaku godinu kao uvertira utrci.

Izvor: BK Metković

Foto: MetkovicNET

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci