Sport

U Metkoviću se vesla Lađarski kup “Sveti Ilija”

[LAĐARSKI KUP „SVETI ILIJA“ METKOVIĆ]

Udruga lađara „Sveti Ilija” Metković u suradnji s Udrugom lađara Neretve, Gradom Metkovićem, TZ grada Metkovića te našim vjernim sponzorima: TOMMY i KARLOVAČKO organizira Lađarski kup „Sveti Ilija“ Metković 19. srpnja 2023. godine, u 18:30 sati.

Utrka je duga 10 km. Start utrke nizvodno je ispod Lučkog mosta (kao i na Maratonu lađa). Za regularnost starta i poravnavanje lađa u jednom startnom redu koristit će se konopi kao i na Maratonu lađa, a sudci će označiti start sirenom.


Lađari veslaju nizvodno te ih na lokaciji kod Veletržnice čeka bova koja označuje obvezu prelaska svih lađa na desnu stranu Neretve (kao i na Maratonu lađa). Na drugom kilometru nizvodno bit će tri bove postavljene u polukrug koje lađe moraju zaobići s desna (Jerkovac/Duvrat) na lijevo (Veletržnica). Uzvodno se vesla uz lijevu stranu grada Metkovića (šetnica/riva), ispod mosta kroz desni prolaz uz park (!) pa sve do Veslačkog kluba gdje će se također nalaziti tri bove postavljene u polukrug koje lađe moraju zaobići s desna na lijevo te kreću nizvodno prema mostu gdje je obveza prolaska kroz srednji prolaz ispod mosta. Utrka se sastoji od dva takva kruga.

Utrka ima četiri okreta oko bove, isključivo u smjeru s desna na lijevo, te ovim putem upozoravamo na sigurnost i oprez prilikom okretanja oko istih jer su sigurnost i zdravlje lađara važniji od pozicija u poretku. Utrkom će koordinirati sudci Udruge lađara Neretve prema Pravilniku Maratona lađa. Molimo vas poštujte sudce i uvažavajte njihove odluke tijekom utrke.

 

Svaka lađarska udruga/ekipa dužna je ponijeti svoju opremu potrebnu za veslanje (lađa, sjedalice, vesla i jarbol sa zastavom udruge).

S obzirom na to da prošle godine nije održana ova utrka, odluka je organizatora da se ove godine startne pozicije biraju na način da svaka lađarska udruga i ekipa imaju jednaku vjerojatnost izvući dobru startnu poziciju u startnom redu. Na utrci će sudjelovati 11 lađarskih ekipa te će se prvo izvlačiti brojevi od 1 do 11. Ti brojevi određivat će redoslijed izvlačenja brojeva za startne pozicije. Dakle, nakon prvog izvlačenja ide drugo izvlačenje (po redoslijedu prvog) na kojem se izvlače brojevi startnih pozicija, na način da broj 1 označuje startno mjesto br. 1 koje je prvo od parka, a broj 11 označuje startno mjesto br. 11 koje je prvo od luke.

POPIS UDRUGA/EKIPA KOJE ĆE NASTUPITI NA LAĐARSKOM KUPU „SVETI ILIJA“ METKOVIĆ:

• UDRUGA LAĐARA 4. GARDIJSKE BRIGADE

• UDRUGA LAĐARA CRNI PUT 1

• UDRUGA LAĐARA CRNI PUT 2

• UDRUGA LAĐARA STABLINA

• UDRUGA LAĐARA JERKOVAC

• UDRUGA LAĐARA SLIVNO

• UDRUGA LAĐARA DOMAGOJEVI GUSARI VID

• UDRUGA LAĐARA ŠKRAPA MOMIĆI

• UDRUGA LAĐARA STUDENTI SPLIT

• UDRUGA LAĐARA HRVATSKE RATNE MORNARICE

• UDRUGA LAĐARA „SVETI ILIJA“ METKOVIĆ

PROGRAM LAĐARSKOG KUPA „SVETI ILIJA“ METKOVIĆ:

17:00 – okupljanje lađara u Gradskom parku Metković

17:30 – sastanak lađara, parićara, sudaca i organizatora

17:45 – zagrijavanje i ulazak u lađe

18:30 – start utrke (himna + sirena)

19:45 – kraj utrke

20:15 – proglašenje pobjednika, dodjela medalja i pehara

20:30 – zajednička večera u parku (sjeveroistočni dio parka kraj mosta)

Sretno svim lađarima!

Tekst i foto: Udruga lađara “Sv. Ilija” Metković

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci