Sport

U IGRI BODOVI POTICAJA: Pred Dalmatinkama je iznimno važan susret

Dalmatinke slave pobjede protiv Sinja, 5-10.2019.

Pred pločanskim Dalmatinkama je iznimno važan susret. Na ušće Neretve, u sklopu 16.kola, stiže sastav Sinja. Dalmatinski je to derbi, derbi začelja, nadmetanje starih sportskih suparnica.

U prvom dijelu natjecanja Pločanke su slavile u Sinju rezultatom 24:22, sada su oba sastavu u ugroženoj zoni, mjestima koja donose ispadanje u drugoligašku konkurenciju. Dalmatinka ima tri boda više od Sinja, a puni plijen iz ovog dvoboja poticajno bi djelovao u susretima koji ih očekuju. U domaćem sastavu nedostajat će Ena Tolj, ostale su spremne za ovo izazovno nadmetanje.

– Oduvijek su naši susreti donosili veliku neizvjesnost i izjednačenost. Tako je bilo u Sinju, gdje smo uspjeli u završnici okrenuti sve na svoj mlin. Čeka nas težak susret, u fizičkom i psihološkom smislu, pritisak je na nama. Vjerujem da će djevojke pružiti maksimum i na kraju konačno slaviti nakon nekoliko nes(p)retno izgubljenih susreta. Naravno, ta bi nam pobjeda značila poticaj u lovu na nove bodove za ostanak u prvoligaškom društvu – najavljuje trener Ivan Jerković.


Susret Dalmatinka – Sinj igra se u subotu s početkom u 19 sati.

RASPORED 16.KOLA 1 HRL (Ž): Koka – 1234 Virovitica, Sesvete – Podravka Vegeta, Lokomotiva – Dugo Selo 55, Murvica – Zrinski, Osijek – Umag, Dalmatinka – Sinj, odgođeno Split 2010 – Bjelovar. (jv)