Sport

U HRVACE NA DERBI: Jadranaši traže prvi puni plijen sa strane

Ponovno euroligaški ritam na trećeligaškom jugu, srijeda donosi 30.kolo, a Jadranaši će u Hrvace na derbi protiv istoimenog domaćina.

Četvrti protiv prvog, Hrvace imaju susret manje i 42 boda, Pločani su na učinku od 53 boda. U jesenskom nadmetanju na Jadranovu bilo je 4:2 (Musulin 2, Primorac, Kalfić / Banić, Grgat), a zbog žutih kartona ovo će preskočiti strijeci iz prvog susreta Dino Primorac i Zvonimir Grgat.

Ligašu s ušća Neretve ovo je pretposljednje gostovanje, a u nastavku natjecanja još nisu donijeli puni plijen sa strane. Težak ispit u svakom pogledu, ali spremni su dati maksimum i sportski se nadigravati s kvalitetnim domaćinom.


Trener Mario Oršulić najavljuje:

– Dobro raspoloženje je u svlačionici, obiteljska atmosfera, čeka nas jaka momčad Hrvaca na odličnom travnjaku. Dakle, svi preduvjeti su tu za pravi derbi, nadam se da ćemo igrom jedni i drugi to opravdati. Vjerujem da možemo do pozitivnog raspleta.

RASPORED 30.KOLA 3 HNL-JUG (srijeda, 19.svibnja u 17 sati): OSK – Kamen, Hrvace – Jadran LP, Neretvanac – Zmaj (M), Urania – Neretva, GOŠK Dubrovnik 1919 – Zagora, Uskok – Primorac (B), BŠK Zmaj – HV Posedarje, Vodice – Sloga, slobodan Split. (jv)