Sport

TVRDO, MUŠKI, PO BURI DO NOVE POBJEDE: Nova tri boda na kontu lidera

Gužva pred Čagijem

Jadranaši su upisali 11 pobjedu, zadržali lidersku poziciju, a prema očekivanjima i najavama nije bilo nimalo lako. Primorac iz Biograda se pokazao kao kvalitetna družina, vrijedna respekta, pa su zato ovi bodovi slađi. Nedostajao je u domaćim redovima prvi topnik Abel Kalfić zbog ozljede, međutim svojim suigračima bio je podrška glasnim navijanjem.

Igralo se po poprilično jakoj buri koja je bila saveznik domaćinu u prvom dijelu, gostima u nastavku. Plavi su krenuli, po običaju, otvoreno i napadački, poveli su u 25.minuti iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Srušen Marin Romić, siguran izvođač Marko Musulin, njegov deseti ovosezonski pogodak.

Gosti su izjednačili u 58.minuti, nakon ubačaja iz lijevog kuta Marko Čagalj je uhvatio loptu, neočekivano je ispustio, a sve to koristi Luka Vodopija i poklon loptu gura u mrežu. Iako im je vjetar udarao u prsa plavi su krenuli žestoko po novo vodstvo. U 64.minuti Aljoša Krstičević odlično izvodi slobodni udarac s desnog boka, na drugoj vratnici najbrži i najspretniji je neumorni Ivan Raič koji „ klizećim” ubacuje loptu iza leđa nemoćnog Mate Stojanova.


Do kraja gosti love i pokušavaju poravnati, Pločani prijete kontrama, ali bez promjene rezultata.

Kolektiv, odlučnost i mirnoća, u tvrdom i zanimljivom nadmetanju, bili su na strani pobjednika. (jv)