Sport

TRI VELIKA I SLATKA BODA IZ SPLITA: Demonstracija moći Jadrana

Drugi nastup, druga pobjeda, nije moglo bolje i ljepše na otvaranju nove sezone. Maksimalni bodovni učinak na početku natjecanja poticaj je za daljnje nastupe, donosi samopouzdanje i potvrđuje nespornu kvalitetu i mogućnosti ove momčadi.

Odlučno su jadranaši otputovali na Park mladeži, željni pokazati što i koliko mogu. U pripremama za ovaj dvoboj, pravi derbi, naglašavali su kako idu u otvoreno nadigravanje, s ciljem ostvarenja pozitivnog rezultata, potajno se nadajući punom plijenu.

Sve su zacrtano ispunili, kolektivnom igrom i maksimalnom koncentracijom, na krilima mladog Giorgiosa Theodosioua upisali su veliku i slatku im pobjedu.


Učenici trenera Marina Oršulića postavili su se od početka čvrsto i odlučno, prezentirajući svoju već dobro prepoznatljivu igru. Rezultat toga bilo je rano vodstvo, u 5.minuti Theo je s desetak metara pospremio jedan odbijanac iza leđa Vugdelije. Domaćini su došli do izjednačenja u 40.minuti preko Luetića, koji je pogodio nakon ubačaja iz prekida uz ne baš sigurnu reakciju Topića. Domaćini su poravnali u za njih najbolje vrijeme, prije odlaska na veliki odmor, međutim to nije pokolobela plave s ušća Neretve.

Nastavak je u potpunosti pripao jadranašima, u 73.minuti je 1:2, pogodio je iz jedanaesterca Marko Musulin, najstrožu kaznu izborio je danas neuhvatljivi Theodosio. Zaista je pravo pojačanje za momčad s Jadranova. I da sve bude u znaku broja 22 i njegove odlične predstave, Theo je u 82.minuti stavio točku na „i”, za 1:3 asistirao mu je Anđelo Kordić.

Jadrane, moj lipi Jadrane, orilo se svlačionicom Pločana, a pjesme neće nedostajati na povratku u autobusu. Pobijedila je momčad, kolektiv, Theodosiou igrač utakmice. Dva nastupa, tri gola, zaradio jedanaesterac, početak iz snova za 20-godišnjeg Cipranina.

Bravo jadranaši, čestitke trenerima i svim igračima, sada će se lakše i ustrajnije pripremati za susret 3.kola kada u srijedu u Ploče dolazi HV Posedarje, momčad također sa maksimalnim bodovnim učinkom.

– Bilo je dobro, sve po dogovoru, ispunili smo sve postavljene zadatke, čestitke momcima na zasluženoj pobjedi. Nema euforije, idemo skromno i ponizno dalje, novi veliki ispit nas čeka protiv momčadi iz Posedarja koja je također upisala obje pobjede – kratko i smireno, odmah nakon susreta, je prokomentirao trener Marin Oršulić. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci