Sport

Trener i izbornik Ivan Jerković: Lagana blagdanska priča

Nije ga bilo u Pločama jedno vrijeme, što klupske što reprezentativne obveze  bile su razlog tome. Najprije završnica državnog kadetskog natjecanja u Umagu, zatim kratke pripreme s juniorskom reprezentacijom u Ivanić Gradu i na kraju kvalifikcaije u Rumunjskoj za juniorsko Svjetsko prvenstvo. Vratio se početkom Velikog tjedna, ušao u svakodnevnu već dobro poznatu kolotečinu a najbitnije je da će s obitelji biti za Uskrs. U prolazu, brzopotezni intervju za Ploče Online. Naravno, riječ ima Ivan Jerković, trener rukometašica Dalmatinke i izbornik juniorske ženske reprezentacije Hrvatske.

Osvrt na četvrto mjesto kadetkinja Dalmatinke na završnici državnog.

-Prošle godine bili smo brončani, sada smo četvrti i najvažnije da smo ostali u vrhu, među najboljima u dtžavi u ovom godištu. Zadovoljan sam nastupom svih djevojaka, bilo je odličnih izdanja, bilo je i malo padova ali sve u svemu bio je to uspješan nastup. Protiv Bjelovara, kasnijeg pobjednika, u polufinalu imali smo zadnji napad za penale i eventualni plasman u finale nije prošlo ali to je sport. Osjetio se malo i umor, a bilo smo oslabljeni za nama važnu kariku Ivu Žderić koja se ozlijedila. Ocjena vrlodobar.


Drugim mjestom na kvalifikacijskom turniru u Rumunjskoj hrvatske juniorke osigurale su nastup na SP koje se održava u Mađarskoj od 01.-14.srpnja.

Očekivano, planirano i potpuno zasluženo. U prvom susretu protiv domaćina Rumunjske slabo smo otvorili nadmetanje, stigli na zaostatak od jednog pogotka pa opet u završne dvije minute prvog dijela uprskali i imali -3 na velikom odmoru. Kako nije bilo smisla previše se trošiti 15 minuta prije kraja promijenio sam postavu jer nas je već ujutro čekao odlučujući meč protiv Ukrajine. Slomili smo Ukrajinke u drugom poluvremenu, na kraju uvjerljivo pobjedili i Gruziju i osigurali put u Mađarsku. Na SP želja i cilj je proći skupinu, vidjet ćemo kakav će biti ždrijeb, a uspjeh bi bio plasman među osam najboljih – četvrtfinale.

Za vrijeme reprezentativnih obveza Dalmatinka je odradila dva prvenstvena susreta, dvije uvjerljive pobjede pod vodstvom direktora-trenera Ante Jerkovića. Još su tri susreta do kraja drugoligaškog natjecanja, prvoligaška promocija mogla bi biti sa stopostotnim bodovnim učinkom.

-Dobro apsolvirani nastupi u gostima protiv Metkovića i Zadra, malo sam se pribojavao Zadra, ne za konačni rezultat nego zato što smo tamo znali odigrati opuštenije, slabije. Ozbiljno je direktor shvatio zadaću, zafrkavali smo se u klubu da može obje utakmice i izgubiti ionako bi ostali prvi uz preostale tri pobjede. Valja nam, kako i dolikuje lideru, sportski i pobjednički okončati natjecanje, kod kuće protiv Splita i Trogira te u gostima kod Makarske. Najbitnije je da su se Iva Žderić i Lucija Cvijanović priključile treninzima i da će vrlo brzo biti one prave.

Na jesen povratak u prvoligaške vode, nadamo se ne samo za jednu sezonu.

-Odlučujući faktor bit će zatvaranje financijske konstrukcije. Naravno, s tim u vezi i definiranje igračkog kadra. U sljedećih mjesec dana moglo bi se više znati o ovoj tematici pa ćemo se prema tome ravnat.

Za kraj jedna lijepa vijest, potvrdu ćemo saznati tijekom dana ili najkasnije sljedeći tjedan. A taj glas nam govori dobro znanu činjenicu da se u RK Dalmatinka odlično radi. Izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske Goran Bobić, inače trener Ivanića, priprema poziv za naše djevojke Petru Marinović, Lanu Jarak i Emu Barbir. Pridodamo li im našu Podravkašicu Leu Franušić eto prave pločanske kolonije među hrvatskim kadetkinja na Svjetskom prvenstvu koje će se igrati u Poljskoj.

Ivanova prigodna čestitka za kraj – Sretan Uskrs!

Za Ploče Online: Jurica Vukojević