Sport

TREĆA HL – JUG Pločani izgubili derbi: Desetkovani Jadran kući praznih ruku

Pločani su izgubili derbi. U Zmijavcima je Croatija s tri pogotka ostala na trećem mjestu, ali sad za ima s dvije utakmice manje samo dva boda manje od vodećeg RNK Split te bod manje od drugoplasiranog Primorca iz Biograda. Uspjehom u Zmijavcima Jadran LP je mogao preskočiti Croatiju, ali nije uspio te je ostao na 34 boda i na četvrtom mjestu.

“Na žalost, iz Zmijavaca se vraćamo praznih ruku, i sve u svemu zaslužena pobjeda ekipe iz Zmijavaca. Mi se okrećemo još jednom derbiju, na Veliku subotu nam dolazi Primorac iz Biograda. Nadamo se da ćemo biti kompletni i ostaviti bodove na Jadranovom” – izjavili su nakon utakmice čelnici Jadran Luke Ploče.

Iako se prvotno mislilo da će nedostajati samo kartonirani Barbir i Raič, lista se povećala doslovno u zadnji tren. Vratar Šutalo, Kalfić, Krstičević, Burđelez su otpali na zadnjem treningu zbog ozljeda.


Desetkovana ekipa je dobro pružala otpor dobar dio utakmice i čak bila ravnopravna u igri domaćinu, da bi u 53. minuti Croatia sretno povela. Mrkonjić je izveo slobodni udarac sa 20 m i lopta je udarila prečku pa stativu i na kraju se nesretno odbila od vratara Benića u gol. Poslije je Croatia stisnula i već u 60. minuti je bilo 2:0. Nije ni Jadran bio bez šansi, Maleta je kod rezultata 1:0 išao iskosa sam na vratara, s leđa ga je srušio obrambeni igrač, Maleta je tražio jedanaesterac no sudac je procijenio da nije bilo kontakta za penal. Nakon toga je Romić izašao sam na vratara no pucao je pored gola.

Croatia je na kraju došla i do 3:0 i rutinski privela utakmicu kraju.