Sport

Toni Katić na korak do finala ABA lige!

Toni Katić, rodom iz Baćine, prve košarkaške korake napravio je u našem lokalnomu klubu – KK Ploče. Talent se mogao odmah uočiti, a uz njegovu iznimnu želju za treniranjem, uspjeh je bio zagarantiran. Vrlo brzo je njegov talent prepoznao KK Split. U njihovim mlađim selekcijama redovno je bio najbolji igrač te je u svoje vitrine ugradio niz državnih medalja s natjecanja mlađih selekcija.

Takve igre nisu mogle zaobići ni izbornike mlađih selekcija reprezentacije, pa je naš Toni svako ljeto oblačio kockasti dres. Prelaskom u seniore, njegova uloga se nije smanjila. Vrlo brzo je postao jedan od najkorisnijih igrača Splita. Nakon toga prelazi u Široki, s kojim je osvojio kup BiH, a od 2015. je član trenutno najboljeg hrvatskog košarkaškog kluba – Cedevite.

Tamo odmah nisu cvjetale ruže. Ozljede su činile svoje, nije bilo ni potpunog povjerenja u ovog, sada 26-godišnjeg razigravača. No, rad mu je sve vratio. U ove četiri godine, bio je dio momčadi koja je četiri puta osvojila Kup Krešimira Ćosića, tri prvenstva Hrvatske te jedan Superkup ABA lige.


Ni ova sezona nije krenula pretjerano obećavajuća. Trener Cedevite s početka sezone, Sito Alonso, nije računao na Tonija u prvoj momčadi. Ali, Španjolac se nije najbolje snašao na klupi zagrebačke momčadi pa je na njegovo mjesto postavljen Slaven Rimac. Bila je to pravi pogodak za Cedevitu, ali i za Tonija.

Rimac ima povjerenja u našeg sugrađanina, a ovaj mu to itekako vraća. Najbolje je pogledati njegove posljednji tri utakmice Eurokupa, odnosno drugog najjačeg natjecanja u Europi. Toni je upisivao dvaput po 12 te jednom po 15 poena, a radi se o igraču koji uvijek više voli uposliti suigrače nego li sebe.

Njegov rad nagrađen je i pozivima u seniorsku reprezentaciju, gdje je također bio jedan od najboljih pojedinaca. Večeras, s početkom u 19h, Toni će sa svojim suigračima istrčati u Podgorici. Suparnik je skupi euroligaš Budućnost te ujedno i aktualni prvak regionalne, tj. ABA lige. Cedevita je slavila u prvom susretu, a tko prije skupi dvije pobjede, ide u finale gdje će snage odmjeriti s boljim iz dvoboja između Partizana i Zvezde.

Toniju želimo svu sreću i zahvaljujemo mu što promovira naš grad!