Sport

Tonći Barbir pobjednik “Kutije šibica”!

Sinoć je završeno 48. izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica Zagreb 2018.

Ekipa MC Plus pobjednik je u ženskoj konkurenciji, Restoran Gladne oči u veteranskoj, a Quattro Leones u seniorskoj.

O nastupu naših pločanskih momčadi smo već pisali, nažalost ispali su u ranoj fazi natjecanja. MNK Ploče je u 1. kolu izgubila od CB Dobermann, jednog od glavnih favorita koji je u finalu poražen na sedmerce od Quattro Leonesa, a veterani Porto Tolera Hotel Riva Brist u 2. kolu nes(p)retno su ispali na penale.


Međutim, ipak imamo pobjednika, slavodobitnik je naš Pločanin Tonći Barbir iz momčadi pobjednika u veteranskoj konkurenciji, Restoran Gladne oči. Onim mlađima podsjetnik, Tonći je osnovnu i srednju školu (gimnaziju) završio u Pločama, a nakon toga put ga je odveo u Zagreb gdje je studirao i nastavio živjeti. Naravno, svako ljeto možemo ga vidjeti i sresti u našim i njegovim Pločama. Uvijek uz sport, posebno nogomet i mali nogomet. Bio je član juniorske i seniorske momčadi našeg Jadrana LP u prvoj polovici 70-ih prošlog stoljeća, činio je vratarski tandem s još jednom našom golmanskom legendom Tomislavom Dabićem Tomosom. Inače, ove godine dobna granica za nastup u veteranskoj konkurenciji Kutije bilo je 1980. godište, a naš Tonći je tek nešto malo stariji od toga, rođen je 1956. godine i naravno ima podosta nastupa na ovom kultnom turniru.

Čestitke Tonću na ovom uspjehu, njemu posebno dragom, a spomenimo i suigrače mu iz pobjedničke momčadi, sve poznata lica s velikih i malih nogometnih terena: Pavičić, Sopić, Markuš, Kovačević, Vincetić, Vučić, Mumlek, Čivrag, Klobučar, Gričar, Grdović, Vidović, Brnas. Restoran Gladne oči bile su pobjednik u veteranskoj konkurenciji i 2015. godine.

Tekst: Jurica Vukojević
Foto: Tonći Barbir s pobjedničkim peharom (Facebook Kutija šibica)