Sport

Tomislav riješen, Karlovac novi izazov

Prvi ispit na mini turneji po kontinentalnoj Hrvatskoj jadranaši su uspješno riješili. Bez problema su slavili u susretu pretkola Hrvatskog kupa u Drnju protiv domaćeg Tomislava te osigurali 1/16 finala na svom Jadranovu s Belišćem. Otvara im se sada mogućnost da pobjedom u tom nadmetanju kasnije ugoste Hajduka. Ali, o tom, po tom, što se kaže.

Dominirali smo cijelo vrijeme, imali dosta prilika, realizirali četiri i to je najbitnije s ovog dalekog gostovanja. Malo nam je neravni teren otežavao provedbu naših akcija, ali očita je bila kvaliteta na našoj strani i idemo dalje – osvrt je 20-godišnjeg Duje Žderića, lijevog braniča, strijelca zaključnog četvrtog pogotka.

Uz njega još su pogađali David Martić, Ante Glavina i Jozef Kuqi, a iz redova plavih s ušća Neretve zahvaljuju domaćinima na ugodnom ambijentu i gostoprimstvu. Nakon Drnja jadranaše sutra (subota) čeka ligaška obveza u sklopu 3.kola 2 NL, gosti su Karlovca 1919. Težak ispit, zahtjevno gostovanje kod momčadi Igora Pamića.– Karlovac je jaka momčad, dodatno će ih motivirati zadnji domaći poraz, ali i mi imamo svoju računicu. Spremni smo i uvjeren sam da imamo kvalitetu odigrati pravu utakmicu, dat ćemo sve od sebe i zašto ne pobijediti – najavljuje mladi Žderić.

Jadranaši bi trebali biti kompletni, jedino nedostaje ozlijeđeni Duje Manenica, uz eventualnu mogućnost da zaigra i njihov novi član Goran Šujić.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci