Sport

TKO ĆE U DRUGU LIGU: Pločanski šahisti na pragu velikog uspjeha

U subotu s početkom u 15 sati na rasporedu je posljednje kolo trećeligaške konkurencije šahista u južnoj skupini. Dva susreta su u središtu pozornosti, u Pločama i Bibinju, čiji ishodi će razrješiti koje dvije momčadi idu u viši rang, među drugoligaše.

Naime, velika izjednačenost i bodovna bliskost četiri prvoplasirane momčadi donosi zanimljiv rasplet. Vodećim Pločama pobjeda, remi, pa čak i poraz od stobrečkog Epetiuma znači ostvarenje željenog cilja, prolaz u drugoligaško društvo.

Ali, taj eventualni poraz ne smije biti izražen velikom razlikom, npr. 0:6, 0,5:5,5 ili 1:5. U Bibinju domaćinu igra i remi, dok Šibenik 2 nema neki veliki interes jer ne može među drugoligaše gdje je već njihova prva momčad.


Pločani u najjačoj postavi dočekuju jaki Epetium, nisu opterećeni mogućim kalkulacijama, i nadaju se da mogu do rezultata koji ih vodi u kvalitetniji razred šahovskog natjecanja.

RASPORED 7.KOLA 3 HŠL . JUG (subota, 21.studenog u 15 sati): Ploče – Epetium, Goran 2 – Šibenik 2, Petar Žaja Aržano – Jelsa, slobodna Brodarica.

TRENUTNI POREDAK: Ploče 8, Šibenik 2 8, Goran 2 7, Epetium 6, Jelsa 3, Petar Žaja 2, Brodarica 2. (jv)