Sport

TJEDAN ODLUKE ZA PLOČANKE: Dalmatinku očekuje odlučujuća borba za ostanak

Nakon više od mjesec dana mirovanja, stanke koju je odredio UO HRS, rukometne prvoligašice će u puni pogon. Susretima 21.kola nastavlja se natjecanje u kojem pločanske Dalmatinke očekuje odlučujuća borba za ostanak.

Pred učenicama trenera Ivana Jerkovića je ubrzani ritam, u sedam dana slijede im tri važna nadmetanja. U nedjelju će, u dalmatinskom derbiju, dočekati sastav Splita 2010, zatim će 12.svibnja u Crikvenicu kod Murvice, da bi im 15.svibnja (subota) u Pločama na suprotnoj strani bio sastav Sesveta, izravni suparnik u borbi za ostanak. Naravno, sada su koncentrirane samo na nadmetanje sa Splićankama. Osim malog upitnika oko nastupa Anđele Marinović sve ostale igračice bit će spremne za prvi od tri važna ispita.

– Neobična je ovo situacija za sve ekipe, mnogo je tu nepoznanica, kako će tko reagirati i snaći se u ovom novom početku. Djevojke su jedva dočekale kada će zaigrati, treninge nismo prekidali, a nadam se kako ćemo brzo uhvatiti natjecateljski ritam. Pred nama su susreti odluke, uz maksimalan trud i koncentraciju vjerujem u povoljan rasplet – najavljuje trener Jerković.


Susret Dalmatinka – Split 2010 igra se u nedjelju, 9.svibnja, s početkom u 19 sati.

RASPORED 21.KOLA 1 HRL (Ž): Bjelovar – Zrinski, Koka – Murvica, Sinj – Podravka Vegeta, Umag – Dugo Selo 55, Osijek – Sesvete (subota), Dalmatinka – Split 2010 (nedjelja), 1234 Virovitica – Lokomotiva odgođeno. (jv)