Sport

TEŠKO GOSTOVANJE, ALI VRIJEDI POKUŠATI: Dalmatinke sutra u Bjelovaru

Dalmatinke su uvjerljivo svladale Osijek, upisale prvu ovosezonsku pobjedu, međutim nema vremena za odmor jer slijedi ubrzani ritam natjecanja. U srijedu ih čeka susret 3.kola u Bjelovaru kod istoimenog domaćina, a onda u nedjelju dalmatinski derbi na ušću Neretve protiv Splita 2010.

Trener Ivan Jerković pohvalio je djevojke za prikazano s Osječankama, pristup, želja, htijenje, borbenost bili su na zavidnoj razini. Naravno, osim one crne rupe, ničim izazvane, od 23. do 28.minute kada su gošće smanjile zaostatak s -8 na -2. Igrom su Pločanke podsjetile na odlične igre s kraja prošle sezone. Tome će težiti i ubuduće, a put Bjelovara bi trebale kompletne.

– Nadam se da ćemo biti sve na okupu, treba vidjeti kako će neke djevojke posložiti poslovne obveze. Čeka nas težak i zahtjevan ispit, Bjelovar je ekipa s kojom do sada nismo baš imale uspjeha. Dugo putovanje, nešto raniji termin, sigurno će uzeti svoje, ali nama je najvažnije da pružimo maksimum, u oba smjera. Vjerujem da smo na tragu naših najkvalitetnijih izdanja, i to treba ponavljati iz susreta u susret. Osnovno je dobro raspoloženje iz svlačionice prenijeti na parket i onda ti se sve vrati – optimistična je Josipa Oršulić, juniorska reprezentativka.


Inače, od 4.-10.listopada Josipa Oršulić će na kontrolno okupljanje juniorske reprezentacije u Delnice, a Iva Bule u Ivanić Grad gdje dolazi kadetska reprezentacija Hrvatske.

RASPORED 3.KOLA 1 HRL (ž): Bjelovar – Dalmatinka (17,30 sati), Lokomotiva – koka, Sesvete – Podravka Vegeta, Split 2010 – Umag, Trešnjevka – Zrinski, Osijek – Zelina, Trogir 58 – Dugo Selo 55. (jv)