Sport

Tea, Valentina i Anamarija za EP

Francuska je u prosincu tekuće godine domaćin Europskog prvenstva za rukometašice. Pred reprezentacijom Hrvatske su odlučujući susreti kvalifikacija za nastup na ovom natjecanju. Izabranice Nenada Šoštarića gostuju 30. svibnja kod Švicarske a 2. lipnja domaćin su u Vukovaru reprezentaciji Ukrajine. Iz naše Skupine 1 nastup na EP već su osigurale reprezentativke Norveške, a drugi putnik još se traži. Za našu selekciju susret odluke je baš onaj u Švicarskoj i ukoliko ostvarimo pobjedu lakše će biti igrati protiv Ukrajine. Slavlje u Švicarskoj u biti je korak bliže nastupu na EP.

Za ova dva važna susreta izbornik Šoštarić pozvao je 18 rukometašica među kojima su i tri bivše igračice Dalmatinke: golmanica Tea Pijević (Lokomotiva), desno krilo Anamarija Boras (Lokomotiva) i srednja vanjska Valentina Blažević (Pogon Szczecin). Sretno našoj reprezentaciji u ovim važnim susretima, nadamo se dobrim vijestima a naravno bilo bi ih lijepo vidjeti krajem godine na EP u Francuskoj.

A kad smo već kod rukometa nije zgorega ponoviti kako je naša Dalmatinka po četvrti put ostvarila plasman u prvoligašku konkurenciju. Mladom sastavu s ušća Neretve neophodna su 2-3 iskusnija imena ako se želi zadržati u eliti hrvatskog ženskog rukometa. Problema oko ostanka sigurno ne bi imale kada bi u majici Dalmatinke zaigrale njihove bivše igračice: Marta Batinović (Budućnost Crna Gora), Tea Pijević (Lokomotiva), Žana Marić (Kastamono Turska), Valentina Blažević (Pogon Szczecin Poljska), Anamarija Boras (Lokomotiva), Renata Kežić (Split 2010), Lea Franušić (Podravka), Lucija Ivičević (Split 2010), Nikolina Žderić (Sesvete).


Tekst i foto: Jurica Vukojević