Sport

SVJETSKI REKORDER LUKA: Samozatajan momak pred kojim je velika sportska karijera!

Naš mladi Pločanin, 20-godišnji boćar Luka Gašpar, sada član zagrebačkog Zrinjevca, oduševio je na državnom prvenstvu održanom u Rijeci.

Osvojio je svoje prve seniorske medalje, dva srebra, s Jurom Maglićem, klupskim kolegom, u paru te u brzinskom izbijanju ostvarivši u polufinalu svjetski rekord za mlađe seniore, 49 od 49.

Luka inače ima brojne medalje i priznanja osvojene u dosadašnjoj karijeri, juniorska bronca s EP u Francuskoj, dva juniorska srebra sa SP u Kini, bronca sa mlađe seniorskog EP u Italiji, i naravno s državnih natjecanja. Ove godine dobio je nagradu Dražen Petrović koja se dodjeljuje nadarenim i uspješnim mladim sportašima.


Inače, samozatajan i uzoran momak pred kojim je velika sportska karijera. Luka dolazi iz pločanske boćarske obitelji Gašpar, on brani boje jednog od najtrofejnijih hrvatskih klubova prvoligaša Zrinjevca, otac Mario igra za drugoligaša Župu dubrovačku, a mlađi brat Marko nastupa za momčad trećeligaša Umčani.

Zanimljiva i jedinstvena situacija, kratku Lukinu izjavu možete čuti u današnjem Sportskom mikrofonu RPP-a, a u jednoj od sljedećih sportskih emisija intervju s najboljim pločanskim sportašem prethodne dvije godine. (jv)