Sport

SVEPRISUTNI MARKO STAŠEVAČKI

Vodice su se dobrano nasukale na ušću Neretve. Mreža njihovog kapetana i vratara Mihaljevića sedam puta se tresla.

Na svim do sada odigranim susretima trećeligaškog juga sreća je pomazila malobrojne gledatelje na Jadranovu koji su vidjeli rekordnih devet pogodaka.

Nadmetanje domaćih Pločana i Vodičana proteklo je u znaku 22-godišnjeg Marka Musulina. Od samog početka vidjelo se da je raspoložen za igru. Rastrčan, bio ga je pun teren, stizao je na svaki djelić terena.


Marko Musulin, 4 gola

Uz četiri pogotka stigao je i dva puta asistirati. Ivoru Krešiću u 18.minuti za preokret i prvo vodstvo 2:1, te u posljednjoj minuti bratu blizancu Martinu za konačnih 7:2. Svaki od četiri njegova gola su mala majstorija, minijatura Marka Staševačkog.

Braća Musulin su iz Staševice, mjesta kod Ploča, dolaze iz nogometne obitelji. Stariji brat Ante je bio vrstan nogometaš, rano je prestao igrati, a oca im Gordana Lise mnogi se sjećaju kao malonogometnog meštra.

Marko i Theodosiou

Prošle sezone Marko je bio drugi na klupskoj listi strijelaca (15), iza Abela Kalfića, sada je vodeći ne samo u plavoj svlačionici, nego nakon 5.kola predvodi strijelce trećeligaškog juga. S ova četiri pogotka preskočio je Marija Marića iz Neretve, donedavnog suigrača u Jadranu LP.

Među Jadranašima sada mu je prvi pratitelj s tri pogotka Giorgios Theodosiou, Markov učinak je šest.

Marko Musulin i Mario Marić, sada vodeći strijelci 3.HNL-jug

– Dobro smo odigrali, bili smo efikasni, ali ruku na srce mogli smo bez problema dati još nekoliko golova. Bilo je prilika, pravih. Međutim, ne treba žaliti za ničim, idemo dalje, još ćemo mi rasti u igri. Što se mojih golova tiče ovo je prvi put da sam postigao četiri, nije bilo ni hattricka, najviše dva, dosta puta. Neka bude zdravlja, bit će golova, ali moram naglasiti da su oni rezultat naše kolektivne igre.

Ovoga puta ja, netko će drugi put, samo da nastavimo ovako. Čeka nas zanimljiva sezona, liga je izjednačena, za sada nam dobro ide – kratko će Marko, inače navijač Hajduka, za razliku od blizanca Martina koji druka za Dinamo.

Marko je prošlu sezonu na majici nosio broj 13, u ovu je ušao s brojem 23. Nije li to ciljano, želja da toliko puta matira protivničke vratare. Iako kaže da je razlog prevelika majica s brojem 13 nove garniture dresova. (jv)

Stizao je na sve strane

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci