Sport

Sve utakmice upisao Marko Čagalj, a Dino Primorac prvi strijelac Plavih s ušća Neretve

Nogometaši Jadrana Luka Ploče jesenski dio prvenstva na trećeligaškom jugu završili su na 12. mjestu, sa svega 20 bodova, uz ostvarenih 5 pobjeda, 5 neodlučenih rezultata te 7 poraza, s gol razlikom 14:23, iz čega proizlazi da su strijelci bili neefikasni.

U 17 odigranih kola najveći poraz kod kuće su imali u 1. kolu protiv Vala, kad su izgubili s 3:0, najteži poraz u gostima su imali protiv Hrvaca u 8. kolu gdje su poraženi s 5:0 te u 2. kolu gdje ih je na Zlinju u Blatu pobjedio Zmaj s 4:0. Najveću pobjedu kod kuće od 3:1 su ostvarili u 7. i 15. kolu protiv Neretve i Mosora, dok su u gostima samo jednom osjetili slast pobjede i to protiv Omiša kojeg su pobijedili s 1:0. Nepopularnim rezultatom 0:0 odigrali su u 4. kolu u gostima protiv Primorca 1929 te kod kuće u 16. kolu protiv Zagore. Od 8 utakmica odigranih u gostima vratili su se sa svega 5 bodova dok su kod kuće odigrali 9 utakmica i osvojili tankih 15 bodova.

Plave s ušća Neretve u sezonu je poveo trener Ante Marinović, koji je nakon 5 odigranih kola i svega 5 osvojenih bodova s 2 poraza, 2 neodlučena rezultata i 1 pobjedom podnio ostavku zbog privatnih i obiteljskih razloga, a na njegovo mjesto je imenovan Pavo Mustapić, koji je ujedno i voditelj škole nogometa u klubu. S njim su Pločani u preostalih 12 kola upisali 4 pobjede, 3 neodlučena razultata i 5 poraza.


Na raspolaganju su oba trenera imala širi popis igrača na koje su mogli računati i tako je kroz jesenski dio prvenstva korišteno i svoje minute upisalo 25 nogometaša: Marko Čagalj, Dino Primorac, Aljoša Krstičević, Goran Barbir, Nino Maleta, Vladimir Franić, Marko Petrović, Stipe Nikolac, Nedjeljko Kešina, Ante Musulin, Hrvoje Vejić, Denis Jelčić, Nedo Vlahović, Robert Pijević, Andrija Milinković, Danijel Dabić, Alen Družijanić, Hrvoje Bubalo, Iv an Šutić-Galić, Tomislav Domić, Marin Oršulić, Dinko Vukušić, Marijo Zmijarević, Anđelo Samardžić i Marko Šunjić. Svih 17 nastupa upisao je Marko Čagalj, mladi vratar koji je na vratima Jadranaša proveo ukupno 1530 minuta, dok je Dino Primorac imao isti broj nastupa s razlikom da je samo 14 utakmica odigrao od početka do kraja. Najmanje vremena na terenu je proveo Marko Šunjić, koji je odigrao svega 9 minuta. Kapetansku traku na 16 utakmica nosio je Goran Barbir, a Aljoša Krstičević jednom.

U dosadašnjem tijeku prvenstva nogometaši Jadrana LP dobili su 33 žuta kartona, najviše (6 opomena) ih je upisao Aljoša Krstičević, a slijede ga s po 4 opomene Marko Petrović i Nedjeljko Kešina. Pločani su upisali i 5 isključenja, 2 puta Hrvoje Vejić, dok su se po jednom crvenili Goran Barbir, Marko Petrović i Andrija Milinković.

Najbolji strijelac u polusezoni je Dino Primorac sa 7 upisanih pogodaka, slijedi ga s 3 postignuta pogodka Nedjeljko Kešina, 2 puta je protivničku mrežu pogađao Nino Maleta, a po 1 pogodak postigli su Vladimir Franić i Denis Jelčić.

Uprava je zadovoljna prvim djelom natjecanja, a na proljeće se očekuju bolji rezultati i borba za gornji dio trećeligaškog natjecanja na jugu.

Tekst i slije pripremio: Sana