Sport

Susjedski derbi za prestiž

Pozornost nogometnog puka naše županije bit će u nedjelju usmjerena na orebićku Trstenicu. Naime, u 24. kolu 1. ŽNL Dubrovačko – neretvanske igra se derbi cijelog natjecanja, sastaju se dvije prvoplasirane momčadi, Orebić kontra Neretve. Pelješki kapetani i plavo-bijeli iz Metkovića bodovno su izjednačeni, po 53 boda, s tim što Neretva ima susret manje. Orebić je slavio u jesenskoj polusezoni Iza Vage (2:1), Neretva ima bolju razliku pogodaka (+72). Osim ovog susreta pred Neretvom je još domaćinstvo protiv Slavena i gostovanje kod Žrnova, dok je Orebić u sljedećem kolu slobodan, a u posljednjem gostuje na Grudi protiv Slavena. Konačni rasplet ove borbe za prvaka mogao bi donijeti baš ovaj derbi, optimisti su jedni i drugi, a sigurno je da neće manjkati uzbuđenja. Puno jasnije bit će nam svima u nedjelju iza 19 sati.

U sjeni ovog nadmetanja bit će svi ostali susreti pa tako i susjedski, neretvanski derbi na Štruvinom igralištu. Gusar gostuje kod Metkovića i to bi prije svega trebao biti susret za prestiž. Jedni i drugi bez rezultatskog imperativa, Gusar će nastojati ponoviti izdanje iz drugog poluvremena s Omladincem, a Metković pokušati popraviti dojam s gostovanja u Potomju.

Ante Musulin Liso pokrenuo je gusare u nastavku protiv Lastovaca, upisao prvi pogodak u žutoj majici i mirno očekuje posljednje ovosezonsko gostovanje:
– Došao sam ovu proljetnu polusezonu u Gusara, dobro mi je, sve ok. Rezultati su mogli biti i bolji, ali to je nogomet, ništa ne možeš sa sigurnošću prognozirati. Imamo kvalitetnu momčad, idemo odraditi sportski i maksimalno angažirano još ova dva susreta. U Metkoviću nas čeka susjedski derbi, imaju ekipu puno bolju od onoga što je bodovno napravila. Nadigravanje je u prvom planu a zašto ne i pobjeda.


Na klupi i dalje neće biti trenera Marija Oršulića, zamjenski dvojac Scipioni – Ćombo Vlahović na novom je ispitu. Što se igračkog kadra tiče nema ozlijeđenih, požutjelih niti isključenih.

Podsjetnik na jesenski susret u Kominu, Gusar je pobijedio 2:0 (M. Oršulić 55. i Raguž 74.).

RASPORED 24. KOLA (nedjelja, 6. svibnja u 17 sati): Orebić – Neretva, Metković – Gusar, Omladinac – Župa dubrovačka, Konavljanin – Jadran 1929, Žrnovo – Croatia, Slaven – Hajduk 1932, Grk slobodan.

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević