Sport

SUN RUN (ni)je RAIN RUN: Odlična organizacija unatoč kiši, još bolji rezultati Pločana

Nakon što su se slegli dojmovi sa nedjeljnog održanog SUN RUN Marathona u Gradcu donosimo impresije sa službenih stranica organizatora:

Dragi naši,

prije objava naših staza i trkača koje će uslijediti kroz koji dan, ona našem srcu najdraža fotografija je upravo ova koju želimo i moramo objaviti prvu!


Da nije ovih ljudi, suradnje i pozitivne energije (i kabanica!) ne bi bilo niti zadovoljnih trkača koji su, sigurni smo, otišli iz naše općine s najljepšim dojmovima i slikama sa 2. Sun Run Half Marathona i Humanitarne utrke “Ništa lakše”!

Da bi sve riječi prešle u djela zaslužan je “sluh” krovne institucije čiju potporu uživamo od prvog dana predstavljanja projekta. Velika HVALA Općina Gradac na pruženoj potpori našoj organizaciji od samog početka pa do dana provedbe kada ste se pokazali kao dobri trkači!

Velika HVALA našim Tourist Board Gradaci Turistička Zajednica Drvenik zbog podrške manifestaciji koja, osim sportskog, ima i veliki turistički značaj u ovom razdoblju predsezone i koje su iste prepoznale. I ove godine, našu utrku posjetili su prijatelji trkači iz raznih zemalja koje smo ugostili na lijepi, sportsko-zabavni način i to ćemo činiti i ubuduće.

Sigurnost sviju nas bila je u rukama naših DVD općine Gradac i Vatrogasci Drvenik kojima, također, upućujemo veliko HVALA na angažiranosti i suradnji bez koje ne bismo bili u mogućnosti organizirati utrku niti na 1km, kamoli na 21 km.
Popisu ovih vrijednih momaka, pridružit ćemo i onu iz reda Komunalnog pogona i Komunalnog redarstva općine Gradac kojima, također, hvala na pruženoj pomoći pri pripremi i realizaciji utrke!

Svi navedeni su stup ili, još je bolje reći, trup naše organizacije, ali krila istog su – naši VOLONTERI koji su i ove godine ZASJALI u tmurnom i kišnom danu! Hvala svim vođama volontera Gradca, Brista, Podace, Zaostroga i Drvenika, djeci koja su opet bila genijalna i svim ljudima koji su, ma smo jednim pljeskom i povikom, dali snagu našim trkačima!
Hvala svim udrugama koje su “dale ruke”, od Udruga Basket Gradac i Psrd Lignja Gradac do naših prijatelja iz Neretva Run!

Ekipa, dok je VAS bit će i nas!

Eto, sad kad vidimo na koliko strana smo uputili zahvale nije niti čudo što je “Rain run” ipak (p)ostao SUN RUN, zahvaljujući svima vama!

P.S. u Hrvatskoj postoje Sinkovići poznati po veslanju, ali u našoj općini postoje Sinkovići poznati po odličnom mesu s gradela! Hvala im što nismo bili gladni.

A sad malo o brojkama:

Pobjednici 2. Sun Run Half Marathon-a su Darko Živanović i Radmila Maksimović, pobjednici Humanitarne utrke ” Ništa lakše ” 4k Emil Tomašević i Lukrecija Krstičević.

Ukupni poredak:

Rezultati 2. Sun Run Half marathon-a:

Muška konkurencija :

DARKO ŽIVANOVIĆ – 1:17:37
IVAN MALETIĆ – 1:17:52
DANIEL BECSKEI – 1:18:07

Ženska konkurencija :

RADMILA MAKSIMOVIĆ – 1:39:14
DIJANA MANĐARELO – 1:44:34
ANAMARIJA DUGANDŽIĆ 1:53:51

Humanitarna utrka „Ništa lakše“ 2019:

Muška konkurencija:

Emil Tomašević 14:38
Tarik Zolj
Marino Jerković

Ženska konkurencija:

Lukrecija Krstičević 16:37
Katia Ostojić
Jeanette Krakolikowsky

Još jednom spomenimo odlične rezultate pločanskih trkača na polumaratonu (21,2 km) kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji:

Josip Čupić, 8. u polumaratonu s vremenom 1.30.23, Anamarija Dugandžić 3. u konkurenciji žena na polumaratonu, Tomislav Krilić 10. (1.33.23) i Renato Bajnoci 11. (1.33.29), Petar Giljević  18. (1.44.41), Marko Carević 24. (1.49.43)..

“Čestitke svim trkačima na osvojenim nagradama i medaljama, isto tako svima koji su sudjelovali i dali doprinos ovom događaju. A najviše od svega onima kojima je ovo prvi polumaraton i koji su pobijedili sami sebe i došli do cilja, svi ste naši pobjednici!” – poručuju na kraju organizatori.