Sport

Suci 3. nogometne lige Jug stupili u štrajk

Collina

Zbog višegodišnjeg neurednog poslovanja klubova u izvršavanju svojih obaveza prema sucima i ostalim službenim osobama, a potaknuti nedjelovanjem vodstva natjecanja ka rješavanju toga problema suci u natjecanjima Hrvatske nogometne lige središta Split (3. HNL jug i 1. HNL jug mlađi pioniri i pioniri), odlučili su se na štrajk.

“Unatrag 2 mjeseca višekratno smo pokušali i predlagali mjere za uvođenje pravila koja bi se na isti način primjenjivala na sve koji sudjeluju u radu i održavanju natjecanja.

Navedeni problem nije riješen, a nakon što smo u proteklih tjedan dana izigrani od strane Povjerenika za natjecanje 3. HNL jug, bili smo prisiljeni odlučiti se za nepopularan potez – ŠTRAJK sudaca 3. HNL jug te ovaj vikend nećemo suditi utakmice natjecanja pod vostvom HNS Središte Split, tj. 33. Kolo 3. HNL jug.


Koristimo priliku kako bi izvijestili javnost o našim stavovima, a najvažniji među njima je da to ne činimo zbog novca nego zbog uvođenja jedinstvenog obrasca ponašanja i djelovanja prema svim sudionicima na isti način. Ne podržavamo način rada u kojemu postoje „jednakiji“ te se nekim klubovima tolerira i dopušta neizvršavanje svojih obaveza kroz nekoliko mjeseci. Zalažemo se za uvođenje reda i jasnih pravila ponašanja i jednake primjene prema svima! Nadamo se da ćemo svojim primjerom potaknuti i ostale sudionike i vodstva nogometnih saveza dalmatinskih županija na ovakav model ponašanje te se nadamo da ćemo uvođenjem reda i ponašanjem u skladu s pravilima u vlastitim redovima pomoći u postizanju boljeg statusa dalmatinskog nogometa, a time i sudaca, na razini HNSa u cjelini”, stoji u priopćenju sudaca.

Priopćenje potpisuju redom:
Matko Babić, Toni Bešker, Hrvoje Boban, Dražen Bodrožić, Josip Budan, Ivan Čačić, Jerolim Čulina, Ivan Ćurak, Toni Đogaš, Josip Dugandžić, Boris Erceg, Antonija Grbavac, Ante Grčić, Ante Gulin, Neven Gulin, Alen Jakšić, Ivan Jukić, Mladen Jurić, Ivan Kaleb, Bernard Kasalo, Josip Katuša, Zlatan Klarić, Domagoj Knez, Mišo Krešić, Miran Maržić, Drago Mikulić, Damir Mladin, Anita Nenada, Mare Nenada, Teo Pavić, Jelena Pejković, Ivan Režić, Damir Silić, Zvonimir Sinovčić, Mario Soldić, Boris Strukan, Petar Šamadan, Neven Šimunac, Miho Trković, Vice Vidović, Denis Vrkić, Ivan Zdrilić, Stipe Zec, Šime Žilić, Edin Zukić

Tekst: www.dubrovniknet.hr
Foto: www.hsv.de

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci