Sport

STRELJAŠTVO: Prestige II Lučka garda pobjednik turnira povodom akcije “ZTMB”

Povodom povijesne akcije Zelena Tabla – Mala Bara streljački klub Prestiqe pod pokroviteljstvom Grada Ploča organizirao je turnir pojedinačno i ekipno u gađanju sakokresom i revolverom velikog kalibra.

Natjecanje se održalo na streljani Dračevac – Stablina. U pojedinačnoj konkurenciji natjecala su se 42 prestavnika iz Vodica, Metkovića, Splita, Zadra, Župe Dubrovačke te domaćina SK Prestiqe iz Ploča.

U ekipnom dijelu učestvovalo je 11 ekipa. Nakon cjelodnevnog natjecanja ekipno prvo mjesto je osvojio SK Prestiqe II Lučka garda sa upucanih 521 kruga u sastavu Branko Barbir, Andre Bogunović i Ante Beader. Drugo mjesto osvojile su Vodice I sa 483 upucana kruga, dok je treće mjesto pripalo ekipi Zadar I sa 486 upucanih krugova.


U pojedinačnom natjecanju pobjednik je Vilim Ivas iz Vodice I sa upucanih 181 krug, drugi je Andre Bogunović iz Prestiqe sa samo jednim upucanim krugom zaostatka 180, dok je treće mjesto osvojio Rade Ivas iz Vodica I sa 177 upucanih krugova.

Domaćin je imao i zapažen broj učesnika kako u pojedinačnom tako i ekipnom natjecanju. Ekipno 4. mjesto osvojila je ekipa Prestiqe u sastavu Lorita Bajnoci, Ivica Buljan i Lidija Buljan, dok su na 8.mjestu u ekipi Prestiqe Lovorno bili otac i dva sina Mladen, Vlaho i Klement Rustan.

U pojedinačnom natjecanju uz već gore navedene boje Prestiqa su branili Zlatko Pavlović, Ante Šunjić, Dragan Sršen, Ivan Mustapić i Maksim Marinović.

Nakon završenog dijela natjecanja najbolje pojedince i ekipe vrijedni organizator je nagradio sa medaljama i peharima, a onda se nastavilo druženje uz skromni domjenak.

S lijeva Ante Beader, Andre Bogunović i Barnko Barbir
S lijeva Andre Bogunović, Vilim i Rade Ivas

Piše: Branko Kulidžan
Slike: Branko Barbir