Sport

STON WALL MARATHON: U jakoj konkurenciji Nikola Oršulić treći!

Po pljusku je krenula utrka na 15 kilometara, pola sata poslije, kad je označen start utrke na 4 kilometra, roskala je kiša, a kad je zadnji natjecatelj prošao ciljem sunce je obasjalo Ston, te pobjednike dvije trke u sklopu 14. izdanja Ston Wall Maratona.

Amerikanac Harrison Hunter je 15 kilometara istrčao najbrže. Pamtit će se – sat, minuta i 38 sekundi, točno 52 sekunde brže od Dubrovčanina Željka Cote, koji je bio drugi, a koji je bio prošlogodišnji pobjednik. Nikola Oršulić je bio treći, lani drugi, a za Cotom je ovaj put zaostao sedam minuta i sekundu. Cota je išao brže nego prošle godine.

I pobjeda u konkurenciji natjecateljica otišla je u Ameriku. Mary Ann Gong je bila peta ukupno. Samo 41 sekundu sporije od Oršulića. Mario Kušar je bio četvrti u muškoj konkurenciji te ukupno. Medalja mu je ‘pobjegla’ za samo 15 sekundi.


Matea Kožić je bila druga u konkurenciji natjecateljica, a 14. ukupno, dok bronca ide u Španjolsku. Ponijela je Morise Romani Guart.

Kraću dionicu osvojio je Luka Đurović – 19 minuta i 47 sekundi trebalo mu je za istrčati 4 kilometra, zagrljen je ušao u cilj s Lukšom Tešanovićem, koji je osvojio srebro. Denis Dilberović je bio treći, Davorin Krešić četvrti… Sve tri medalje idu u Dubrovnik. Suzana Kokot iz Jastrebarskog pobjednica je utrke 4K s vremenom 26 minuta i 52 sekunde, srebro je uzela Ivana Mešić Batinović, a broncu Ivana Bećir.

Đurović je i prošle godine bio pobjednik utrke na 4 kilometra, a Tešanović drugi.

Kraću utrku je istrčalo 49 natjecatelja, 15 kilometara više od trideset, ciljem su prošli natjecatelji iz devet država, koji su trebali posebno paziti kad su trčali stonskim zidinama, međutim, sve je proteklo u najboljem redu. Zbog epidemiološke situacije nije se, kao ni prošle godine, održao Stonski maraton, već samo dva kraća zadatka.

Utrke je organizirala Udruga Biseri Hrvatske.

Foto: Tonći Vlašić/dubrovacki.hr

Tekst i foto: Tonći Vlašić/Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci