Sport

Stobrečani rastužili Ploče: Fortuna nije bila na našoj strani

Pred odlično popunjenim tribinama, Jadran Luka Ploče je poražen kod kuće od Primorca 1929. iz Stobreča. Marin Bakić je u 67. minuti bio strijelac. Pločani su dobro počeli utakmicu. U 9. minuti udarac Marina Sršena prevario je vratara gostiju, ali je na gol crti na pravom mjestu obrambeni igrač stobrečkog Primorca. Tri minute poslije prvi put su ozbiljnije zaprijetili gosti. Zvonimir Ožegović je tukao s 10 metara, ali nije pogodio okvir gola. U 37. minuti zatresla se vranica gola gostiju (Dino Primorac udarcem s 18 metara).

U nastavku utakmice gosti su bili raspoloženiji iako je Jadran imao bolje i konkretnije šanse. Čak 2 stopostotne nisu iskoristili domaći igrači kada se već mislilo da je dobar gostujući vratar savladan. Kako to obično biva u tim situacijama, dogodio se pogodak gostiju, Bakić je bio strijelac. Ovim su Pločani upisali prvi poraz ove sezone.

– Primorac je iskoristio jednu od svojih šnasi dok mi nismo i gosti odlaze kući sa punim plijenom. Opet se pokazalo da ako nismo ušli maksimalno koncentrirano, događaju se pogreške pa tako ni kod realizacije nismo bili pravi. Šteta zbog velikog broja gledatelja, ali okrećemo se sljedećem izazovu, a to je RNK Split na Parku Mladeži, dojučerašnji prvoligaš. Treba skupiti glave i izvući pouke – poručuju iz uprave Jadrana.


SEMAFOR 4. kolo
Subota, 16. rujna, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Kamen 1:1, Unešić: Zagora – RNK Split 1:3, Imotski: Imotski – Junak 0:0, Ploče: Jadran LP – Primorac 1929. Stobreč 0:1, Zadar: Zadar – Primorac Biograd 1:0, Hrvace: Hrvace – Val 2:0, Baška Voda: Urania – Croatia Zmijavci 0:0, nedjelja, 17. rujna, Opuzen: Neretvanac – BŠK Zmaj.