Sport

STK PLOČE: Prva službena prvenstvena pobjeda u 2. hrvatskoj stolnoteniskoj ligi!

2. HRVATSKA STOLNOTENISKA LIGA

POBJEDA PROTIV STK KNIN, MALO JE NEDOSTAJALO ZA ČETIRI POBJEDE

Jučer je u Dubrovniku održano natjecanje u sklopu 2. hrvaste stolnoteniske lige. Nastupili su: STK Ploče, STK Lučica Vela Luka, STK Donja Kaštela, STK Libertas Marinkolor, STK Knin, STK Konavljanin, STK Zadar i STK Šibenik. Naši stolnotenisači odradili su pet kola te su ostvarili jednu pobjedu. STK Ploče predstavio se u odličnom svjetlu. Protiv favoriziranog Zadra i Lučice naši stolnotenisači nisu imali šanse i to su glatko izgubili 4:0. Međutim, prava drama odvijala se u susretima protiv Šibenika, Donjih Kaštela i Vodica. Sva ta tri meča STK Ploče izgubio je rezultatom 4:3, što dovoljno govori koliko su naši stolnotenisači bili blizu pobjede.


Na kraju je STK Ploče upisao pobjedu od 4:1 protiv Knina i tako došao do prve službene prvenstvene pobjede u 2. hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. S obzirom na to da je STK Ploče debitant u 2. ligi, u kojoj igraju klubovi od Zadra do Dubrovnika, naši stolnotenisači moraju biti zadovoljni sa svime što su do sada pokazali u ovoj jakoj konkurenciji.

Da bi sigurno izborili ostanak u drugoligaškom društvu, ako se poklope neki drugi rezultati, STK Ploče potrebna je još jedna pobjeda. S obzirom na sve što se jučer događalo u Dubrovniku, STK Ploče ima se pravo nadati ostanku u ligi jer se pokazalo da se može igrati protiv favoriziranih ekipa.

Što se tiče samog natjecanja jučer u Dubrovniku sve je počelo u 10:00, a završilo u 19:00 sati. Zanimljivo je da je najduži meč bio onaj u prvom kolu između STK Ploče i STK Šibenik koji je trajao dva sata i deset minuta!

Svi rezultati po kolima su:

1. kolo:

STK Lučica-STK Donja Kaštela 4:1
STK Libertas Marinkolor-STK Knin 4:0
STK Konavljanin-STK Zadar 2:4
STK Šibenik-STK Ploče 4:3

2. kolo:

STK VODICE – STK LUČICA 4:3
STK DONJA KAŠTELA – STK LIBERTAS MARINKOLOR 0:4
STK KNIN – STK KONAVLJANIN 0:4
STK ZADAR – STK PLOČE 4:0

3. kolo:

STK LUČICA – STK ŠIBENIK 4:0
STK LIBERTAS MARINKOLOR – STK VODICE 4:0
STK KONAVLJANIN – STK DONJA KAŠTELA 4:1
STK PLOČE – STK KNIN 4:1

4. kolo:
STK ZADAR – LUČICA 4:3
STK ŠIBENIK – STK LIBERTAS MARINKOLOR 2:4
STK VODICE – STK KONAVLJANIN 0:4
STK DONJA KAŠTELA – STK PLOČE 4:3

5. kolo:

STK Šibenik-STK Konavljanin 0:4
STK Libertas Marinkolor-STK Zadar 1:4
STK Ploče-STK Vodice 3:4
STK Lučica-STK Knin 4:0