Sport

STK Ploče dobio veliko priznanje od STK Libertas Marinkolor

Povodom četrdesete obljetnice osnutka Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor sinoć je u Kazalištu Marina Držića održana svečana skupština kluba.

Okupljenim članovima i prijateljima kluba čestitke su uputili gradonačelnik Mato Franković, zamjenica župana Žaklina Marević, direktor HSTS-a Renato Čengić, te predsjednik kluba Marinko Matulović koji se prisjetio svih uspjeha “Pitura”, a najveći su oni prošlogodišnji kada su osvojili naslov prvaka i kup Hrvatske, te četvrtfinale Europskog kupa. Ovom prilikom je prikazan dokumentarni film o povijesti kluba koji su snimile Julija Mačinković i Barbara Vlahović, a svečanost su uveličale svojim nastupom klape Skontradura i Kaše.

Uručena su priznanja počasnom doživotnom predsjedniku Josipu Martinoviću, potpredsjedniku Antunu Perušini, jednom od osnivača kluba Vlahu Zlošilu, međunarodnom sucu Josipu Sudareviću, treneru Jošku Martinoviću, Mirku Prpiću i Stanislavu Eksuliću posthumno, glavnom sponzoru kluba Marinkolor d.o.o., Javnoj ustanovi Športski objekti Dubrovnik, Zajednici športa Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačkom savezu športova, Turističkoj zajednici grada Dubrovnika, Hrvatskom stolnoteniskom savezu, Gradu Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i predsjedniku kluba Marinku Matuloviću.


Na poziv STK Libertas Marinkolor na Skupštini su nazočili i predstavnici STK Ploče, a priznanje za uspješan rad i za promociju stolnog tenisa dobio je i Stolnoteniski klub Ploče. Na svečanosti su bili predsjednik STK Ploče Ivan Čuljak i član Orlando Glamuzina.

“Što reći nakon ovakve svečanosti osim da smo sretni i ponosni. Ponosni smo na činjenicu da jedna ovakva stolnoteniska institucija kao što je Libertas Marinkolor uruči priznanje našem klub. Ovo je još jedan dokaz da je STK Ploče postao poznat u stolnoteniskim krugovima, a s uspješnim radom nastavit ćemo i dalje. U Dubrovniku je stolni tenis drugi sport, odmah iza vaterpola, nažalost, u Pločama stolni tenis još nije prepoznat onako kako treba biti. Na nama je da radimo i da zainteresiramo cijelu pločansku javnost za ovaj divan sport”, izjavili su predstavnici STK Ploče.

Kao najuspješnija sezona “Pitura” istaknuta je prošla sezona, 2017./2018., u kojoj su ‘Pituri’ prvi put postali prvaci Hrvatske, ali i dohvatili duplu krunu osvajanjem hrvatskog Kupa. Na međunarodnom planu također je zabilježen povijesni uspjeh, plasmanom u četvrtfinale Europskog kupa.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci