Sport

STIPENDIJA BILOG SRCA Hajduk nakon pet godina otvorio natječaj za stipendiju namijenjenu studentima

U trofejnom salonu Akademije “Luka Kaliterna” otvoren je natječaj za novu generaciju stipendista Bilog srca. Nakon nekoliko godina pauze u ovu akademsku godinu petero studenata ući će sa stipendijom koja će im olakšati studiranje.

Na samom početku u ime Hajduka obratila se članica Uprave Hajduka Marinka Akrap.

–  Prije više od sto godina Hajduk je osnovan od studenata, a oni su uvijek ti koji mijenjaju društvo na bolje. Ova stipendija im je pružena ruka potpore da to i ostvare. Naravno, nije slučajno da smo u trofejnoj sali Akademije jer ona simbolizira sve ono što naši stipendisti moraju u sebi nositi izvrsnost, ambiciju, energiju i poštovanje, provukla je nit povezanosti Hajduka sa studentima Akrap.


Nakon gospođe Akrap okupljenima se obratio predsjednik Bilog srca Ivan Baranović s više detalja o samom natječaju.

–  Iznos stipendije je po osobi je 8000 kuna na deset mjeseci što iznosi 800 kuna mjesečno. Sredstva za stipendije prikupljena su putem donacija onih koji već niz godina sponzorstvom ili volonterizmom podržavaju Hajduk. Iskoristio bi ovu priliku da zahvalim Karlovačkoj pivovari, Gastro ribarnicama Brač, Adriatic osiguranju, svim članovima Bilog srca te posebno hvala Društvu prijatelja Hajduka u Stuttgartu koje se također odlučilo na stipendiranje jednog studenta, zahvalio je onima koji su omogućili stipendije Baranović.

Najbolji dokaz uspješnosti ovog projekta Bilog srca je njen prvi stipendist Ivan Marković koji danas, niti deset godina kasnije, već vodi svoju IT tvrtku.

–  Samo biti dio cijele ove priče je velika stvar, da ti kao student uopće dođeš na Poljud. A kad dobiješ stipendiju to je jedan osjećaj ponosa i časti koji te prati i koji nosiš za cijeli život, zaključio je Marković i tako na najbolji mogući način pozvao buduće stipendiste.

Videoprilog iz trofejnog salona Akademije “Luka Kaliterna” možete pogledati na aplikaciji Hajduk Digital TV.

Uvjete natječaja možete pronaći – OVDJE, a prijavu možete osobno donijeti u Odjel za članstvo ili je poslati poštom do 29. listopada.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci