Sport

Stigla prva medalja za STK Ploče

STK Ploče je sa svojih sedam članova nastupio na VI. Županijskom natjecanju u stolnom tenisu koje se održalo u nedjelju. Sjajnu igru u veteranskoj konkurenciji pokazao je Zoran Šutić koji je osvojio brončanu medalju, a u meču za finale poražen je od Matulovića koji je osvojio prvo mjesto.

Što se tiče seniorske konkurencije i članova STK Ploče, najdalje je dogurao Nikola Vlahović koji je izborio plasman među 16 najboljih, ali tu je izgubio 3:1 u setovima od iskusnog Popovića, koji je ranije izbacio također dva člana STK Ploče Antu Musulina i Ivana Čuljka.

“Iza nas je sjajan turnir što se tiče igre i konkurencije, ali ipak šaljemo mali minus na organizaciju jer se puno čekalo između mečeva i zbog puno “vanjskih” utjecaja koji su smetali za vrijeme igranja meča. Dobro smo se nosili s igračima koji aktivno igraju stolni tenis i po 35 godina. Sama činjenica da Dubrovnik ima dvije gradske lige i puno dobrih igrača govori o tome u kakvoj su prednosti u odnosu na nas. Sve u svemu, zaključak je da smo se predstavili u dobrom svjetlu i da nas nitko nije “nabubao” i možemo biti zadovoljni. Ovo je prvo natjecanje izvan naše doline na kojem je STK Ploče nastupio te se nadamo da ćemo u budućnosti biti na što više natjecanja”, poručili su iz STK Ploče.


Blizu medalje u veteranskoj kategoriji od 40 do 50 godina bio je i Damir Barbir ali je nedostajalo malo mirnoće i sreće u završnici. Međutim, članovi STK Ploče vidjeli su da nisu toliko loši, ali isto tako da nisu još toliko dobri da se mogu upustiti u borbu za medalju u seniorskoj konkurenciji. Svakako je veliki dobitak za STK Ploče upoznavanje s ljudima iz Saveza i iz ostalih županijskih klubova. Slijedom toga STK Ploče već je dobio poziv za novi turnir na koji će ići u Vela Luku.