Sport

STARTAJU ŽUPANIJSKI PRVOLIGAŠI – Gusar skromnijih očekivanja

U nedjelju, 23. rujna, zakotrljat će se lopta na prvoligaškim travnjacima diljem naše županije. Za naslov najbolje nogometne momčadi od Konavala, preko Korčule, Pelješca do doline Neretve borit će se 12 klubova. Dva manje nego prošle sezone, novi prvoligaš je Sokol (Dubravka), a u sezoni 2018/19 Maestral (Krvavac) i Omladinac (Lastovo) su rang niže, dok je Neretva među dalmatinskim trećeligašima.

Kominski Gusar u novu sezonu kreće sa znatno izmjenjenim rosterom. Iskusni trener Mario Oršulić na raspolaganju će imati sljedeće igrače: Dino Oršulić, Patrik Medak (vratari), Stanko Vlahović, Nedjeljko Kaleb, Anton Benić, Ivan Dulaj, Vladimir Franić, Tino Karamatić, Ivan Medak, Ante Medak, Josip Žderić, Nedo Vlahović, Drago Jelavić, Vjeko Majstrović, Darko Dodig, Jure Vladimir, Ante Musulin Liso, Tomislav Dodig Šule, Nikola Medak Buki, Domagoj Laura, Toma Vlahović, Zrinko Šuman, Ivan Medak Bosna, Martin Šuman. Ima tu povratnika, mladih debitanata ali i onih koji će po prvi put navući majicu žute podmornice, koji bi trebali predstavljati pojačanja. Neki su se kasnije priključili Gusarima, neki su još u fazi rehabilitacije (ozljede), a nije zgorega spomenuti i one koji više ne stoluju u žutoj svlačionici (Batinović, Šunjić, M. Oršulić, A. Oršulić, Kešina, Zmijarević, Sti. Vlahović).

Kompletne pripreme odrađene su u Kominu, odigran je samo jedan ogledni susret, poraz 1:2 od Čapljine. Baš taj manjak pripremnih susreta pokazao se kao najveći problem uoči nove sezone. Donekle se to kompenziralo međusobnim nadmetanjem dviju postava, međutim to ipak ne može donijeti naboj nadigravanja s konkretnim suparnikom.
Gusar je već sezonama unatrag u samom vrhu ovog natjecanja, prošle su bili treći (jesenski prvaci), brončani, iza Neretve i Orebića, do same završnice bili su u borbi za prvo mjesto. Ove sezone očekivanja su skromnija, trener Oršulić najavljuje:


– Priželjkujemo mjesto u zlatnoj sredini poretka, oko 5., 6.mjesta. Ne znam koliko su ostali klubovi mijenjali igrački kadar ali, po meni, tradicionalno favoriti su Župa Dubrovačka, Croatia, Orebić. Dakle, uz željeni plasman nadam se afirmaciji nekolicine mlađih igrača.

Novu sezonu Yellow submarine otvorit će na svojoj Pržini derbijem protiv starih suparnka iz Župe Dubrovačke.

RASPORED NASTUPA GUSARA:
1. kolo Gusar – Župa Dubrovačka,
2. kolo Orebić – Gusar,
3. kolo Gusar – Jadran 1929,
4. kolo Gusar – Croatia,
5. kolo Slaven – Gusar,
6. kolo Gusar – Grk,
7. kolo Hajduk 1932 – Gusar,
8. kolo Gusar – Žrnovo,
9. kolo Metković – Gusar,
10. kolo Gusar – Konavljanin,
11. kolo Sokol – Gusar.

RASPORED 1. KOLA (nedjelja, 23. rujna):
Orebić: Orebić – Jadran 1929,
Komin: Gusar – Župa Dubrovačka,
Gabrile: Croatia – Sokol,
Gruda: Slaven – Konavljanin,
Potomje: Grk – Metković,
Vela Luka: Hajduk 1932 – Žrnovo.

 

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci