Sport

STARTAJU ŽUPANIJSKI PRVOLIGAŠI: Čibača i Metković u središtu pozornosti

Živi zid Metkovaca (snimio Jurica Vukojević)

Nova sezona među prvoligašima najjužnije županije kreće u nedjelju. U konkurenciji je 12 momčadi, a naslov prvaka brani momčad ONK Metković. Crveno bijeli s desne obale Neretve ulaze u natjecanje s gotovo identičnim sastavom, pa ih mnogi svrstavaju u najuži krug favorita.

Skupinu onih, prema prognozama, koji s pravom ciljaju najvišim dometima uz Metkovce čini skoro pola lige. Tu su BŠK Zmaj, Župa dubrovačka, Croatia, Slaven, Gusar, Orebić, ali vjerojatno će puno biti jasnije nakon nekoliko uvodnih kola. Bilo je dosta igračkih i trenerskih promjena.

Najprometnije je bilo kod Gusara, a najmanje u Metkoviću. Dva derbija su na otvaranju, u Čibači gdje će domaća Župa dočekati stare poznanike i suparnike iz kominskog Gusara, te u Metkoviću između branitelja naslova i Orebića.


– Župa je standardno dobra svake godine, u vrhu, s dosta kvalitetnih igrača. Mi idemo po bodove, dobro se treniralo. Kako natjecanje bude odmicalo bit ćemo sve bolji, uigraniji, jer dosta je novih igrača. Svjesni smo svoje kvalitete i u skladu s tim razmišljanjima krećemo odlučno u prvenstvo – najavljuje novi-stari igrač Gusara, iskusni 34-godišnji Frane Jerković.

Frane Jerković (11) i Ante Dominikovć (3), nekad zajedno u Jadranu LP

RASPORED 1.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 26.rujna): BŠK Zmaj – Sokol (15,30 sati), Croatia – Maestral, Župa dubrovačka – Gusar, Žrnovo – Konavljanin, Slaven – Jadran Smokvica (16 sati), ONK Metković – Orebić (16,15 sati).

U međuvremenu je u Stonu održan plenum klubova 2 ŽNL DN koja će brojiti 10 klubova i kreće 3.listopada. Na startu se sastaju: Putniković – Hajduk 1932, SOŠK 1919 – Grk, NA Libertas – Enkel, Rat – Ponikve, Omladinac – Faraon. (jv)