Sport

Stadion u Oberhausenu ima poveznicu iz prošlosti s Hajdukom

Stadion u Oberhausenu, na kojem će Hajdukovi juniori pokušati izboriti polufinale Lige prvaka za mlade protiv Borussije, ima i otprije nekih poveznica sa splitskim klubom. Naime, na njemu je svoju profesionalnu karijeru, nakon dvije sezone igranja za RW Oberhausen, zaključio jedan bivši igrač i trener Hajduka. Riječ je o Miši Krstičeviću.

Naime, nakon šest sezona u Hajduku, Krstičević je odigrao jednu u Rijeci i jednu u mostarskom Veležu, prema podacima transfermarkta. Nakon toga je stekao uvjete za odlazak u inozemstvo. Možda mlađi ne znaju, u to vrijeme si morao napuniti 27 godina da možeš otići iz jugoslavenske lige (ako me sjećanje dobro služi, jedno vrijeme je granica bila i 28 godina). Tako da kad vam pričaju kako su klubovi prije bili bolji, samo im ovu činjenicu bacite pod nos.

Uglavnom, Mišo Krstičević iz Veleža odlazi u njemački Rot-Weiss Oberhausen te dvije sezone domaće utakmice igra na Niederrheinu. Prema podacima s Wikipedije, koji su doduše krajnje suspektni za ove godine prije ozbiljnog interneta, Krstičević je u 38 službenih nastupa za RW zabio osam zgoditaka. Nakon dvije sezone u 30. godini života odlazi u profesionalnu mirovinu. Koliko sjećanje služi ovog autora, nakon toga je još jedno vrijeme igrao za Jadran iz Ploča, ali to ne ide pod profesionalnu karijeru, i u višim ligama u Jugoslaviji u to vrijeme nisu bili profesionalci.


Tako će juniori Hajduka 26 godina nakon Krstičevićeve mirovine proboj dalje u Ligi prvaka pokušati izboriti na stadionu gdje je odradio posljednje profesionalne mečeve. Da simbolika bude veća, na teren će 15. ožujka istrčati i Mate Antunović, koji je kao i Krstičević prve nogometne korake napravio u Jadranu iz Ploča.

Piše: Danko Radaljac/Trafika.hr

Foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci