Sport

ST liga Grada Ploča: Fiorentina i Reful Ploče za prvaka

Sinoć su odigrani polufinalni mečevi stolnoteniske lige Grada Ploča.

U prvom susretu Fiorentina je svladala Komin 7:3. Iako rezultat sugerira laku pobjedu “Ljubičastih”, borba je bila dosta neizvjesna. Komin se odlično držao u prvom dijelu susreta. Nikola Vlahović donio je Kominu tri boda. S druge strane, ostala dva igrača Komina, Duje Vuletić i Zrinko Šuman, nisu uspjeli donijeti niti jedan bod Kominu i sve je bilo jasno.

Velika borba vodila se između Šumana i Barbira. Imao je Zrinko vodstvo od 2:0 u setovima, ali se Damir vratio u meč i na kraju slavio 3:2. Taj se meč na kraju pokazao ključnim i nakon toga sve je otišlo na stranu Fiorentine. Mladi Duje Vuletić nije uspio vratiti Komin u igru u zadnjem pojedinačnom meču te je Fiorentina zasluženo izborila finale. U drugom meču susreli su se Reful Ploče i Pesticdi. “Trovači” nisu uspjeli iznenaditi raspoloženu ekipu Refula koja je slavila rezultatom 6:4. Iskusni igrači Refula kontrolirali su meč cijelo vrijeme i nakon preuzetog vodstva od 3:2, Reful više nije ispuštao vodstvo.


Posebno je zanimljiv bio meč između Mihovila Obrvana i Karla Gašića u kojem je mladi Gašić slavio s 3:2 u setovima.Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Refula i prolaz u finale.

Veliko finale stolnoteniske Lige Grada Ploča igra se u četvrtak 30.3.2017. godine u 19:00 sati.

Nakon finala najboljima uručit će se pehari i medalje, a pozivaju se ekipa Komin i Pesticidi da dođu po svoje nagrade za treće mjesto. Također, nakon dodjele nagrada odigrat će se revijalni meč između STK Ploče i STK Uranija Baška Voda!