Sport

SPORTSKI VIKEND: Dalmatinka i Porto miruju

Rukometašice Dalmatinke i malonogometaši Porto Tolera mirovat će ovoga vikenda, zbog reprezentativnih akcija neće se igrati redovita kola 1 HRL (Ž), odnosno Županijske malonogometne lige.

U 6.kolu 1 HRL (Ž) Dalmatinka je domaćin Zrinskom iz Čakovca i to važno nadmetanje za Pločanke igrat će se u srijedu 30.listopada u Domu sportova Ploča s početkom u 19 sati. Razlog odgode redovitog kola sa subote na srijedu su prijateljski susreti ženske reprezentacije Hrvatske protiv Njemačke. Prvi se igra večeras u Zagrebu s početkom u 17 sati a uzvrat u subotu (26.listopada) u Hannoveru. U pomlađenoj reprezentaciji nema igračica Podravka Vegete i onih koje igraju u inozemstvu, pa od bivših Dalmatinki u rosteru je samo golmanica Tea Pijević. Inače, Dalmatinka se nakon pet odigranih kola nalazi na 9.mjestu s 3 osvojena boda uz razliku pogodaka 106:117.

Porto Tolero svoj susret 3.kola Županijske lige igrat će 9.studenog umjesto ove subote. Gostovat će na Grudi kod momčadi Čilipi. Porto je nakon dva odigrana kola vodeći sa 6 bodova i razlikom pogodaka 21:2, dok su Čilipi na 15.mjestu bez bodova (1:7 razlika pogodaka). I kod malonogometaša ćemo pratiti nastup reprezentacije Hrvatske, radi se o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Naime, od večeras do subote u Dubrovniku se igraju susreti Skupine VII u kojoj su uz Hrvatsku još Rusija, Švedska i Bosna i Hercegovina. Hrvatska u prvom susretu igra protiv BiH, početak u 20 sati, a u daljnje natjecanje idu dvije najuspješnije selekcije.


Tekst i foto: Jurica Vukojević