Sport

Sportski mikrofon Radio Ploča: Zanimljiva sportska nadmetanja su iza nas

SPORTSKI MIKROFON 9.10.2017.
PREGLED REZULTATA

Iza nas je vrlo bogat vikend kada su u pitanju naši sportski kolektivi.

PODVODNI RIBOLOV


U organizaciji Ekološko roniteljskog kluba Periska iz Ploča, održano je državo prvenstvo u podvodnom ribolovu. Zona lova bila je od Trpnja do rta Lovište. Nastupilo je 17 ekipa iz raznih dijelova Hrvatske, a boje Periske branili su Josip Ostojić, Mate Barišić i Luka Fatović. Prvo mjesto osvojila je ekipa “Split” koja je uhvatila preko 23 kilograma ribe, a pobjedu im je osigurala kirnja kapitalac od 17,5 kilograma. Drugo mjesto pripalo je ekipi “Parangal” s Cresa, dok je treće mjesto osvojila ekipa sportsko-ribolovnog kluba “Erik Radin”. Ekološko roniteljski klub Periska, koji je bio domaćin i organizator ovog natjecanja, osvojio je četvrto mjesto.

NOGOMET

U vikendu koji je iza nas odigralo se 7. kolo u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi jug. Jadran je u ovom kolu gostovao u Biogradu gdje je igrao protiv Primorca. Momčad Gorana Prolete nije bila na visini zadatka te je izgubila 2:0. Od početka utakmice Primorac je nametnuo svoj ritam i do prednosti došao već u 14. minuti kada je mrežu Jadrana zatresao Marić. Nije prošlo niti deset minuta domaćini su povećali svoju prednost, a strijelac je ponovno bio Marić. S dva gola prednosti Primorac je kontrolirao igru i nije dopuštao Jadranu da ozbiljnije zaprijeti. Jadranaši su najbolju priliku imali u 55. minuti kada je tukao Sršen, ali je domaći vratar dobro reagirao. Primorac je još jednom pokazao zašto je u samom vrhu trećeligaške ljestvice i niti jednoj ekipi neće biti lako na gostovanju u Biogradu. Nakon ovog poraza Jadran se okreće novoj utakmici, a to je susret protiv Junaka iz Sinja u subotu na Jadranovom igralištu.

Neretvanac je nastavio svoj niz poraza i u ovom kolu. Opuzenci su ponovno primili tri gola, ovaj put na gostovanju kod Vala. Derbi začelja pripao je domaćinima, a poraz od 3:1 ponovno je pokazao da će Neretvanac imati puno problema ove sezone jer mlada ekipa očito još nije dorasla igranju u 3. HNL Jug.



Svi rezultati 7. kola 3. HNL jug su:

Val – Neretvanac 3:1
Primorac Stobreč – Kamen 0:0
Split – GOŠK Dubrovnik 3:2
Croatia – Hrvace 3:0
Primorac Biograd – Jadran LP 2:0
Junak – Zagora 0:0
Zmaj Blato – Urania 1:1
Imotski – Zadar 1:0

U prvoj županijskoj nogometnoj ligi odigrano je 5. kolo, a derbi kola igrao se jučer na Pržini. U Kominu je gostovala Neretva. Metkovci su u Komin stigli sa statusom najbolje momčadi lige i velikog favorita za osvajanje prvog mjesta. S druge strane Gusar je ovu utakmicu dočekao s jednim porazom. Spremao se Gusar preko tjedan za ovaj derbi i na kraju je momčad Marija Oršulića upisala važnu pobjedu. Gusar je pobijedio Neretvu 2:1. Nakon prvih 45 minuta Gusar je vodio 2:0. Metkovci su nakon jedne gužve postigli autogol, a prednost Gusara povećao je Alen Oršulić. U drugom poluvremenu Neretva je smanjila rezultatski zaostatak, međutim, Gusar je priveo utakmicu kraju i upisao tri važna boda koja su “Žute” vratila u borbu za prvo mjesto.

Svi rezultati 5. kola 1. ŽNL su:

Omladinac – Žrnovo 0:1
Gusar – Neretva 2:1
Grk – Orebić 0:3
Konavljanin – Maestral 3:1
Jadran 1929 – Croatia 2:1
Metković – Slaven 3:2
Župa dubrovačka – Hajduk 1932 1:0

RUKOMET

Počelo je natjecanje u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. Ove sezone Dalmatinka se natječe u drugoligaškom društvu, a liga broji ukupno devet klubova. Ždrijeb je odlučio da naše rukometašice u prvom kolu igraju na gostovanju kod ŽRK Marina Kaštela. Dalmatinka je pobjedom krenula u novu sezonu te je pobijedila ŽRK Marina Kaštela rezultatom 22:20. Najefikasnija u redovima Dalmatinke bila je Ema Barbir sa sedam pogodaka, a slijedila ju je Magdalena Žderić koja se pet puta upisala u strijelce. Pobjedom u prvom kolu igračice Ivana Jerkovića jasno su pokazale da će Dalmatinka biti jedna od glavnih favorita za osvajanje prvog mjesta u drugoligaškoj konkurenciji.

Svi rezultati 1. kola u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene su:

Hoteli Makarska – Trogir 58 28:28
Marina Kaštela – Dalmatinka 20:22
Sinj – Split 22:14
Orkan – Zadar 1954 28:12



MALI NOGOMET

Nova sezona krenula je i u 2. hrvatskoj malonogometnoj ligi Jug. Porto Tolero doživio je velike promjene u igračkom kadru uoči nove sezone, a u prvom kolu momčad Borisa Malića gostovala je u Splitu gdje je igrala protiv druge ekipe Split Tommyja. Bio je to težak ispit za naše malonogometaše, a na kraju je utakmica završila bez pobjednika, rezultat je bio 2:2. Porto Tolero poveo je preko Markića u osmoj minuti. Split Tommy izjednačuje preko Sekulića u 18, a u 25. minuti Tešija dovodi Splićane u vodstvo. Ipak, Porto Tolero se vraća u utakmicu preko Krilića koji u 31. pogađa za konačnih 2:2. Dobar je ovo rezultat za naše malonogometaše jer su pokazali da se mogu nositi s favoriziranim ekipama kakva je Split Tommy 2. U idućem kolu Porto Tolero u Domu športova Ploče dočekuje Murter.

Svi rezultati 1. kola 2. hrvatske malonogometne lige jug su:

Olmissum – Torcida 6:1
Genius – Kijevo 3:8
Heroji 2007 – Mejaši 6:2
Split Tommy II – Porto Tolero 2:2
Murter – Universitas 4:4
Jezera – Hajduk – igra se danas u 19:00 sati.

BOĆANJE

Za kraj pregleda rezultata ostavili smo boćanje. Vrlo zanimljiva sezona igra se u 3. hrvatskoj boćarskoj ligi za regiju Dubrovnik – Neretva. Iza nas je peto kolo. Boćarski klub Ploče dobro igra ove sezone, a u petom kolu u Pločama je gostovao BK Hajduk. Naši boćari poraženi su od Hajduka 14:8.

Što se tiče petog kola rezultati su:

Postranje – Slivno 14:8
Donji Brgat – Komolac Ombla 13:9
Torcida Osojnik – HVIDRA Gromača 5:17
Ploče – Hajduk 8:14
Omladinac – Rijeka – igra se u četvrtak

 

Pripremio: Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci