Sport

SPLIT SE PROVUKAO: Jadran zabio i sebi i gostima pa remizirao sa Splitom

U Pločama 1:1 u ogledu između Jadran Luka Ploče i RNK Split. Gosti su vodili od 20. kad je mrežu domaćina nesretno i nespretno zatresao Ivan Raič, igrač domaćih (bio je to prvi i jedini ozbilniji napad splitskih ‘crvenih’) pa sve do 77. minute kad je za konačnih 1:1 pogodio Ivan Paponja.

Pločani su imali u prvom poluvremenu tri izgledne prilike, u nastavku prije izjednačenja, a potom i nakon što su izjednačili. U 83. minuti Abel Kalfić i Ivan Paponja, u 85. minuti opet Kalfić, kao i u 88. minuti, a u 90. minuti Martin Musulin.

Istaknuo se svaki put Ivan Jelić, vratar RNK Split. Nakon utakmice dosta se pričalo o suđenju Roka Režana iz Bibinja, koji je isključio u 89. minuti Krešimira Luetića, igrača RNK Split zbog vrijeđanja pomoćnog suca, a koji je dodjelio četiri žuta kartona domaćim igračima, a šest žutih gostujućim igračima…


Neretva je i dalje na začelju te i dalje sa samo sedam bodova. Nije uspjela doći do bod(ov)a u gostima kod Uskoka.

SEMAFOR 14. kolo
Subota, 23. studenog, Hrvace: Hrvace – GOŠK Dubrovnik 1919. 4:0, Ploče: Jadran Luka Ploče – RNK Split 1:1, Uskok: Uskok – Neretva 4:3, Zadar: Zadar – Junak 3:0, Unešić: Zagora – Urania 2:0, Ivanbegovina: Kamen – Sloga 1:0, nedjelja, 24. studenog, Blato: BŠK Zmaj – Primorac (BNM); Opuzen: Neretvanac – Vodice.

Dubrovacki.hr