Sport

Split 2010 za pogodak bolji od Dalmatinke

U Domu športova u Pločama, u 6.kolu 1. HRL za žene, pred više od 300 gledatelja, Dalmatinka je izgubila od Splita 2010 s 21:20.

Domaće igračice došle su prve u vodstvo, rezultat se kretao jedan do dva razlike sve do 21. minute, kada su Splićanke prvi put došle u vodstvo i u nizu postigle 5 pogodaka, da bi se na odmor otišlo s 10:7, tri pogodka razlike za gošće.

Drugo poluvrijeme nije donijelo nekih većih promjena jer rukometašice iz Splita nisu ispuštale prednost od 3 pa čak do 5 pogodaka razlike sve do samog kraja, kada su domaće krenule na sve ili ništa te došle na samo jedan pogodak zaostatka 20:21 i u posljednjem napadu nisu iskoristile priliku za osvajanje barem jednog boda.


Za Dalmatinku pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića pogotke su postigle Lucija Ivičević i Magdalena Žderić po 7, Antonija Šimić 3, Nikolina Žderić 2, Matea Krilić 1, a još su igrale Klara Arar, Lucija Cvijanović, Klara Erceg, Anđela Lekić, Ema Barbir, Lana Jarak, Ena Tolj, Andrea Klarić, Petra Marinović, Magdalena Bakula i Andrijana Vlatka Jelčić, koja je imala 10 obrana.

U subotu Dalmatinka igra u Umagu, a u nedjelju već u Zagrebu protiv Lokomotive.

Pripremio: Sana
Foto: dubrovacki.hr