Sport

SPECIJALNO IZ LILEA: Ivan i Mate za trijumf!

U 14 sati u francuskom Lilleu na rasporedu je susret parova 107. finala Davis Cupa između domaćina i naših tenisača. Nakon prvog dana Hrvatska vodi 2:0 uvjerjivim pobjedama Ćorića i Čilića protiv Chardyja i Tsongae. Nasuprot naših Ivana Dodiga i Mate Pavića stajat će dvojac Herbert – Mahut, jedan od najboljih svjetskih parova.

– Najopušteniji moguće za sada, javlja nam naš Stjepan Medak Pipi uz fotografiju našeg para s izbornikom Željkom Krajanom.

Već smo pisali kako je ovo posljednje izdanje Davis Cupa u ovom formatu, bilo bi lijepo da ostane zapisano kako je to osvojila Hrvatska. Naši tenisači su bili pobjednici Davis Cupa 2005. u Slovačkoj. Vrijedi napomenuti kako je u posljednjih pet izdanja Davis Cupa domaćin pobijedio samo jedanput a davne 1939.godine posljednji put se dogodio preokrenut nakon zaostatka 2:0, učinila je to Australija protiv SAD.


Navijamo za naše da to okončaju danas, međutim nemamo ništa protiv da to bude i sutra. Repertoar slavljeničkih pjesama je spreman, voditelji fešte kao i u Zadru bit će Mate Pavić i naš Pipi. Sretno momci!

Jurica Vukojević