Sport

SP U RUKOMETU – VEČERAS PROTIV ŠVEDSKE

Mađarska je domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke (0d 01. – 14.srpnja), a naša selekcija pod vodstvom izbornika Ivana Jerkovića, našeg Pločanina, nastupa u skupini D (Debrecin).

Iznimno je to jaka skupina, ne pamti se baš u povijesti ovog natjecanja da je u jednoj skupini smješteno pet europskih reprezentacija koje su , inače, rangirane među prvih 10. Ali, što je tu je, iz naših redova nema žalopojki, ide se iz susreta u susret. Za sada u tri nastupa izabranice Ivana Jerkovića, među kojima je i naša Dalmatinka Magdalena Maga Žderić, upisale su dvije pobjede (25:24 protiv Njemačke, 30:19 protiv Egipta) i jedan poraz 16:19 na otvaranju protiv europskih prvakinja Francuskinja.

U skupini još ih očekuju nadmetanja sa Švedskom i Španjolskom a u daljnje natjecanje, osminufinala, plasirat će se po četiri prvoplasirane iz svake skupine. Prije polaska na SP kao osnovni cilj postavljen je prolazak skupine, čini nam se da to neće doći u pitanje, a dalje što bude. Križamo se sa skupinom u kojoj su također kvalitetni suparnici (Danska, Nizozemska, Mađarska) i o tome će biti riječi kasnije.


Večeras u 20 sati igramo protiv jake Švedske a izbornik Jerković poručuje:

-Dat ćemo zadnji atom snage, pa što bude.

Od nas, kratko i jasno – SRETNO!