Sport

SP U RUKOMETU: Bezbolan poraz od Španjolske

U posljednjem susretu u skupini D (Debrecin) na SP u Mađarskoj ženska juniorska rukometna reprezentacija Hrvatske izgubila je od vršnjakinja iz Španjolske rezultatom 16:21 (7:11). Natjecanje u svojoj skupini naše djevojke završile su na drugom mjestu, uz tri pobjede i dva poraza, i zasluženo su ostvarile plasman u osminu finala. I prije nadmetanja sa Španjolkama izabranice trenera Ivana Jerkovića osigurale su drugo mjesto pa nije bilo razloga za bilo kakve imperative. Ovu komotnu situaciju izbornik Jerković iskoristio je za veću minutažu igračicama koje manje igraju, odmaranje pojedinih igračica te za neke taktičke postavke koje mu mogu koristiti u nastavku natjecanja. Sa 19 obrana prvo ime u našem sastavu bila je golmanica Magdalena Ećimović, Lea Franušić najuspješniji realizator s 5 pogodaka, Magdalena Maga Žderić 2 puta je svladala protivničku golmanicu. U svakom slučaju, i pored poraza, dobra priprema za susret osmine finala kada natjecanje prelazi u fazu gdje više nema popravnog.

HRVATSKA: Bešen, Ećimović, Beličev, Japundža, Karlovčan, Zeba 3, Žderić 2, Mrazović, Mikolić , Franušić 5, Lukić, Mrđen 2, Kapetanović, Zelić 1, Čivljak 1, Car 2. Izbornik: Ivan Jerković

Susret osmine finala naše djevojke igraju u utorak 10.srpnja s početkom u 14 sati. Protivnik će im biti Rumunjska ili Japan, ovisi o rezultatima ovih selekcija protiv Angole odnosno Portugala. Realnija je opcija da to bude Rumunjska pa bi hrvatske juniorke imale prigodu uzvratiti za poraz u kvalifikacijama za ovo SP kada su u Cluju izgubile rezultatom 22.25.