Sport

SP U EGIPTU: Hrvatska izvukla bod protiv Japana

Remijem 29:29 (14:17) protiv Japana hrvatska muška rukometna reprezentacija otvorila je 27. Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Bio je to susret skupine C, tu su još Angola i Katar.

Naši reprezentativci nisu opravdali ulogu favorita, Japanci su bili bolji suparnik, a pogotkom Ivana Čupića iz sedmerca desetak sekundi prije kraja s(p)retno smo izbjegli sramotu. Osim otvarajućih 1:0 za nas na početku, ostatak susreta rezultatski je bio na strani Japana.

U prvom dijelu Japanci su imali čak i +6 (10:16) u 25.minuti. Do odlaska na veliki odmor uspjeli smo ipak smanjiti zaostatak na obećavajućih -3 (14:17). Mučili smo se i u nastavku, jednostavno nismo imali rješenja na brzu i borbenu igru Japanaca. U 45.minuti stigli smo na -1 (21:22), a prvo izjednačenje stiglo je u 48.minuti preko Ilije Brozovića (23:23).


I kada smo se ponadali da bi mogli sve preokrenuti u svoju korist nije išlo. Niti jedanput nismo bili u vodstvu, bilo je prigoda ali bez pravih rješenja u napadu. U već opisanoj završnici uhvatili smo bod, u nedjelju igramo protiv Angole. Marino Marić sa 7 pogodaka bio je prvi strijelac susreta. (jv)

Tag