Sport

SP U BOĆANJU: Velika očekivanja hrvatskih predstavnika u Kini

Očekivanja su kao i uvijek – medalje. Ako se osvoji najsjajnija bilo bi super, mada je svako odličje velik uspjeh – ističe izbornik Čedo Vukelić za portal Novog lista.

Hrvatske muške boćarske nade te najbolje seniorke na putu su za Kinu gdje će Jiaxing od 23. do 28. listopada biti domaćin Svjetskog prvenstva u tri kategorije, muškog U-18 i U-23 te ženskog seniorskog. U svim kategorijama hrvatske će boje braniti 11 natjecatelja, među njima i naš Luka Gašpar. Boćari do 18 godina igraju klasiku, do 23 brzinske discipline, a boćarice sve discipline.

Stariju vrstu pod vodstvom izbornika Ante Jurjevića činit će Marin Ćubela (Noventa) koji je nastupiti u brzinskom izbijanju i štefeti, Antonio Prlaguzić (Vargon) u preciznom izbijanju te Mateo Načinović (Pontese) u štafetnom izbijanju i mješovitoj štafeti. Ona nešto mlađa vrsta pod paskom je Čede Vukelića, a njene boje brane Luka Gašpar (Ploče) u paru te bližanju i izbijanju u krug, Karlo Šaban (Sv. Jakov) u pojedinačnom klasičnom te Filip Matijašić (Pazin) u paru.


– Očekivanja su kao i uvijek – medalje. Ako se osvoji najsjajnija bilo bi super, mada je svako odličje velik uspjeh – ističe izbornik Čedo Vukelić i dodaje: – Luka je u jako dobroj formi ove sezone, prije tjedan dana napravio je izvanredan rezultat od 35 u krugu, Karlo već godinama pokazuje izvanredan talent, vjerujemo da će to pokazati i na SP-u. I on je dobroj formi. U biti, od svih igrača očekujemo puno. I do 23 godine u svim disciplinama smo konkurentni. Tu također priželjkujemo odličja, Marin je dvostruki svjetski prvak, a ima medalja i u brzinskim disciplinama. Mateo je dosad osvojio pet odličja s europskih i svjetskih natjecanja, a prvi put ove godine na programu je mix štafeta, muško-ženska u kojoj će Mateo nastupiti s Carrolinom Bajrić.

Izbornik ženske reprezentacije Romano Grižančić za nastup na SP-u odredio je pet igračica. Najveći adut je svakako Nives Jelovica (Labin) u pojedinačnom klasičnom, paru i preciznom izbijanju. Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) zaigrat će u bližanju i izbijanju u krug, brzinskom izbijanju i mješovitoj štafeti, Tanja Grubiša (Labin) u paru, Ria Vojković (Komiža) u štafetnom izbijanju jednako kao i Rozmarija Karuza (Komiža).

– Nadam se da ću vratiti zlato u pojedinačnom i ponoviti Mediteranske igre u preciznom kada sam bila prva. Velika su očekivanja i u paru s Tanjom gdje smo nedavno postale prvakinje Hrvatske. Uglavnom, kao i uvijek Hrvatska ima svoje adute na velikim natjecanjima – kaže Nives Jelovica.