Sport

Solidan nastup Dalmatinke II u 3. HRL – jug: 2/3 pobjede, gol razlika plus 38!

Jedini pločanski prvoligaš Dalmatinka obvezan je sa svojom drugom ekipom nastupiti u trećem stupnju natjecanja. Vrijedi to za sve klubove koji igraju u najvišem razredu hrvatskog ženskog rukometa pa se u 3 HRL -jug  tako natječu kombinirani sastavi dalmatinskih prvoligaša Dalmatinke i Splita 2010, a društvo im još čine dva otočna kluba, Hvar i Lumbarda (Korčula).

Prema najavama u proljetnom nastavku mogao bi im se pridružiti još klub iz Dubrovnika. Odigrana su tri kola prvog dijela prvenstva, a pločanski sastav ima 2 pobjede i 1 poraz, dakle 4 boda uz razliku pogodaka 100:62.

Dalmatinka II je pobijedila Hvar rezultatom 30:18 (18:8), bila je bolja od Lumbarda sa 49:17(24:8) te izgubila od Splita 2010 II 21:27 (10:16). Na ova tri susreta za Dalmatinku su igrale: Petra Sršen, Antonija Rotim 9 (1), Lucija Barbir, Anđela Lovrić 2, Mia Družijanić, Gabrijela Čupić 6, Josipa Oršulić 16 (10), Matea  Krilić 5, Iva Žderić 18, Anamarija Nikolac 12, Anđela Sušak 15, Lana Jarak 15, Lucija Cvijanović 2, a u zapisniku susreta sa Splićankama još su bile Ema Barbir, Petra Marinović i Magdalena Žderić.


Ovo natjecanje, koliko god opterećuje budžet kluba, ipak omogućuje stjecanje kakvog takvog iskustva igračicama s manjom minutažom u prvoj ekipi.

Kako nemamo nijedne zajedničke fotografije postave Dalmatinke koja nastupa u trećeligaškoj konkurenciji u sezoni 2018/19 uz ovaj kratki osvrt ide fotografija Dalmatinke II iz 2014.godine (snimljeno 30.studenog) kada su Pločanke imale predstavnika u prvoligaškoj i trećeligaškoj konkurenciji.

Zanimljivost ove fotografije svakako je u činjenici da su na njoj igračice koja sada igraju u četiri različita prvoligaša. To su Lea Franušić  (Podravka Vegeta), Lucija Ivičević (Split 2010), Nikolina Žderić (Sesvete Agroproteinka) i Magdalena Žderić, Klara Arar, Iva Žderić i Lucija Cvijanović (Dalmatinka). Ovaj sastav Dalmatinke bio je kombinacija mlađih kadetkinja, kadetkinja i tri veteranke (Barbir, Tolić, Pranjić).

A, ovi plavi dresovi podsjetit će nas da su u njima u Pločama igrale rukometašice Umaga u sklopu 10.kola 1 HRL (ž) 18.studenog 2018.godine kao posuđenim jer su stigle s istom bojom dresova kao i naša Dalmatinka, važna pobjeda naših 28:25.

Tekst i foto: Jurica Vukojević